lördag 9 oktober 2010

Smygrasismen breder ut sig!


När Jan Ericson, nybliven invald riksdagsledamot för moderaterna, tar ställning mot den predikan som Eva Brunne höll i Storkyrkan vid riksdagens högtidliga öppnande tar han samtidigt ställning för den rasism som Sverigedemokraterna står för. Du kan själv bilda dig en uppfattning om predikan här. Själv kan jag inte förstå hans indignation om det inte är för att de som demonstrerat mot rasismen råkar vara vänstergrupper och inte moderater. Faktum är att M aldrig anordnar några demonstrationer mot rasism.

Men vad annat är att vänta från mannen som hävdar att alla människor och berättelser om hur människor kommer i kläm, i moderaternas sjukförsäkringssystem, är lögner.


Rasisterna flyr från Storkyrkan.


Ett par gamla stofiler som Dag Sandahl och Göran Skytte "råkar" ha samma uppfattning som Jan Ericson. Månne är det en gemensam uppfattning för alla som hatar vänstermänniskor?


Här är en sverigedemokrat som hyllar Jan Ericson. Grattis!


Du kan oxå läsa andra åsikter här, här, här och här.

5 kommentarer:

Jan Ericson sa...

Vissa påståenden är så naiva och verklighetsfrämmande att de talar för sig själva. Därför tänker jag inte ens bevärdiga Tomas Gustafson ett bemötande av påståendet att jag skulle vara smygrasist. Den som följer min blogg vet var jag står i den frågan. Och den nyfikne hittar allt jag skrivit när det gäller integrationsfrågorna i mitt bloggarkiv.

För övrigt tänker jag inte byta åsikt i alla frågor bara för att någon Sverigedemokrat emellanåt kan tycka likadant. Vad jag förstår tänker inte Socialdemokraterna det heller. Talmansvalet var ett bra exempel på sossarnas hyckleri i den frågan.


Jan Ericson
riksdagsledamot(M)
(för övrigt inte alls nybliven riksdagsledamot utan omvald för min andra period i riksdagen)

Roger Svensson sa...

Problemet var ju att biskopen tog tydlig partipolitisk ställning mot Sd genom att stödja demonstrationerna mot partiet. Det var det Sd:s representanter enligt egen utsago reagerad mot, de som hävdar att det ”i själva verket” skulle bero på något måste besitta synska förmågor som gör det möjligt för dem att läsa Sd-representanternas tankar. Men låt oss anta att biskopen i stället började prata om vikten av ”solidaritet och rättvisa”, som ju mycket väl går att kombinera med det kristna budskapet, och i samband med detta hyllade en demonstration anordnad av socialdemokraterna och LO mot Alliansen sjuförsäkringspolitik där det dessutom förekom plakat av typen ”krossa kräket Reinfeldt” och brandtal mot Alliansen. Naturligtvis skulle Alliansföreträdare ta illa upp över ett sådan politisk predikan och se den som direkt riktad mot dem. Skulle man då på samma sätt börja anklaga de representanter för Alliansen som tyckte detta politiska ställningstagande var olämpligt i en opolitisk ceremoni för alla partier? ENDA anledningen till deras upprördhet måste ju på samma sätt vara att de har problem med ”solidaritet och rättvisa” ...

Tomas Gustafson sa...

Hoppsan. Jag har inte ens trott att en såpass stor person som Ericson skulle bevärdiga mig en ögonbrynshöjning. Och visst är han nyvald. Man är nyvald varje gång, Jan. Och läser man din blogg så inte förnekar du din rasism, du förnekar inte heller din klimatförnekelse. Ock som jag sagt tidigare du förnekar också alla dem som är för sjuka för att söka de jobb som inte finns.

Jan Ericson (M) sa...

Tänk så långt vissa är beredda att gå för att angripa sina politiska motståndare. Men det är väl ofta så att när de egna politiska argumenten saknas så använder man personangrepp i stället. En välkänd metod bland oseriösa politiker på både yttersta vänsterkanten och yttersta högerkanten. Gamla kommunister, såväl som högerextrema grupper. Och så Tomas Gustafson.

Tomas Gustafson sa...

Det känns skönt att Jan Ericson tycker att jag spelar i en egen liga.Hur som helst så kommer jag att följa dina och moderaternas eskapader i fortsättningen. Kanske dags att M anordnar en demonstration mot rasism. Kanske att tom Du Jan går först i den demonstrationen.