tisdag 25 maj 2010

Oj! Vi tänkte fel!

Efter massiv kritik lovade socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M) att se över reglerna för svenska soldater i utlandstjänst."Personer, anställda av staten, som skickas ut i världen med risk för sin egna liv, ska kunna räkna med samhällets fulla stöd", säger hon. Om detta skriver CG Carlsson. Som vanligt backar ministern efter kritik.Och det är bra.

Men även anställda i äldreomsorgen, som sliter sönder sina ryggar, eller byggnadsarbetare, som gör illa sig på jobbet, måste kunna räkna med "samhällets fulla stöd".Det finns många som behöver stöd och uppbackning.Under 2010 och 2011 beräknas hela 92 000 svenskar utförsäkras från sjukförsäkringen på grund av det nya regelverket. Många riskerar att hamna mellan stolarna. Tro inget annat.

Den utredning som Försäkringskassan utförde visade sig vara ett direkt beställningsjobb från Husmark Pehrsson. Det är tur att det finns människor som kan analysera dåligt utförda rapporter som görs med enbart ett syfte – att få en dåligt utförd sjukförsäkringsreform att se bra och rimlig ut i allmänhetens ögon.

Vad mer skall hon och högerfalangen backa på?

1 kommentar:

Anonym sa...

Om arbetslösheten sjunker 3-4% då blir det överhettning, då måste man se till så atrbetslösheten ökar igen detta så inte Sverige spräcker Maastrictfördraget.
Så därför försöker man dumpa de lägsta lönerna så folk jobbar för väldigt låg lön då kan fler få jobb innan inflationsmålet spräcks.
Så ibland kan man fundera över vad är bättre högre a-kassa så folk slipper jobba för dålig lön.,
Eller dålig a-kassa så folk kan jobba för dålig lön.
Hur som helst ju lägre lönerna blir ju mer kan högavlönade ta för sig detta utan att inflationsmålet spricker för det kan man reglera genom att ge lågavlönade ännu lägre lön.