onsdag 26 maj 2010

Skatt efter bärkraft och välfärd efter behov. Vad är felet med den tanken?


Det är möjligt att den lokala riksdagskandidaten, Ann-Marie Ekström, tillhör fel parti. I hennes blogginlägg den 25 maj 2010 pläderar hon i varje fall för Centerpartiets gamla krav på medborgarpeng. Medborgarpeng betyder en fattig generell välfärd till alla och de som har råd kan plussa på och betala för den välfärd som de vill ha. För henne är verklig valfrihet att den som har pengar kan välja en bättre välfärd än den som inte har dessa pengar. Det offentliga ska inte subventionera allt säger hon. Jag tycker det är modigt av henne att så här i valtider vara så klarspråkig. Tack Ann-Marie!

Ann-Marie kritiserar också oss för att vilja göra omfördelning av den gemensamma skattekakan enligt filosofin "skatt efter bärkraft och välfärd efter behov". Det är bra att du själv skapar kontrasten för väljaren. Men du glömmer att säga att:

Den som får allmosor i form av försörjningsstöd från samhället, i ditt samhälle, måste jobba gratis för allmosorna. Först har Folkpartiet genom er politik fattiggjort människor som därefter måste ställa upp som billig arbetskraft. Tack folkpartiet för att ni är så tydliga. Glöm inte att säga att ni har ökat utanförskapet under mandatperioden också. Stolta?

Hur är det Ann-Marie? Delar du högerregeringens åsikt (din regering) att det enbart gäller att sänka ersättningarna(bidragen som du kallar dem) så anstränger sig de lata arbetslösa och skaffar sig ett jobb?

Inga kommentarer: