onsdag 25 juli 2012

Duktiga idioter!

Intresset ljuger aldrig. 

Att Borås Tidning lyfter fram Widar Andersson och Kjell-Olof Feldt är inte konstigt. Borås Tidning vill naturligtvis framföra sin borgerliga politik. De bevisar sin politiks förträfflighet genom att de två Socialdemokrater för fram samma politik som den borgerliga tidningen. Tidningen informerar naturligtvis inte sina läsare om de båda debattörernas förflutna som ordföranden i Friskolornas riksförbund.

Det pågår en diskussion inom partiet om vinstdrivande företag inom välfärdssektorn- inklusive friskolorna. Den debatten handlar naturligtvis om positionering inför partikongressen i april 2013. Det är inget underligt i det. Det finns de som vill ha ett vinstförbud och det finns de som inte vill ha det. Normal diskussion inom ett demokratiskt och icke toppstyrt parti. Jag tillhör de inom partiet som vill begränsa möjligheterna till vinstuttag. Jag vill att merparten av vinsterna förs vidare till verksamheten. Jag kommer därför att fortsatt propagera för det som kallas för "non-profit företag".

Men de två debatterande Socialdemokraterna Widar Andersson och Kjell-Olof Feldt fungerar som "duktiga idioter"för den samlade borgerligheten i denna fråga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nyttiga bör det vara...

Fredrich Legnemark sa...

Kul att du nämnde precis de specifika socialdemokraterna, jag råkade nämna dem i förbifarten i ett inlägg tidigare idag. Och jag håller med dig.

http://fredrich.vansterboras.se/2012/07/hur-vet-jag-att-jag-tycker-ratt/