tisdag 24 juli 2012

Människohandel i skogarna!

Det slår inte fel! 

Varje år luras fattiga människor till Sverige i tron att de ska kunna få ett jobb och tjäna några kronor. Det är människor på desperat jakt efter en inkomst. I hemlandet går det inte att få något jobb.

Människohandeln i skogarna pågår utan att den svenska regeringen gör ett jota. Skrupelfria skojare är hänsynslösa och Alliansregeringen tillsammans med Miljöpartiet har banat väg för hanteringen.

Eftersom problemet har sin grund i den fria rörligheten inom EU så ska också problemet lösas inom EU. EU-kommissionen presenterade för ett par veckor sedan en handlingsplan för att komma tillrätta med problemen. Medlemsländerna ska bl.a genomföra fler förebyggande åtgärder riktade mot de som kan bli offer för människohandel men också öka samarbetet mellan länderna. Men jag tror också att det behövs mer skarpa regler som förhindrar de oseriösa bemanningsföretagen att kunna verka ofritt.

Handeln med bär verkar vara ett människorättsproblem. Det borde vi tänka på när vi står i affären och ska till att köpa produkterna.

Företagsledaren Tommy Innala har en hel del förslag till att komma tillrätta med problemen.
Sig-Britt Ahl ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Samma gäller sjuksköterskebristen
som Amen i kyrkan återkommer samma problem varje sommar liksom detta med människohandel hitlurade av dessa förbenade bär.

Hur skulle det vara om man tänkte på årsvisbemanning , skulle ge fler jobb mindre stressig miljö för sjusköterskor och säkrare bemanning.

Man tänker fel inom regering helt klart.

Anonym sa...

Ja säkert samma människohandel som fått 2000 "bulgariska och rumänska bärplockare" att tigga, stjäla och slå upp tälten i Oslo City i sommar.

Jämför inte med stackars Thailändare som pantsätter allt de äger för att ha råd med biljetten.

bloggare på icedaniel.se sa...

Anonym, att vara fattig i Bulgarien är att vara fattig. Minilönen enligt fackliga avtal är inte mer än ca 1400 kr. Vad arbetslösa får i månaden är säkert ännu mindre givetvis.