söndag 6 januari 2013

Mer självförtroende om jag får önska!

Kommer Socialdemokraterna att passa på att dra fördel av det misslyckande som Alliansregeringen nu visar upp? Jag menar då att Alliansens vinst 2006 berodde framförallt på att de lyckades övertyga väljarna att de skulle klara jobben. Det löftet har effektivt slagits hål på av Dagens Nyheters granskning som visar att Alliansen totalt har misslyckats.

Jobbpolitiken har misslyckats och tyvärr kommer det att bli alltmer tydligt under 2013. Anders Borgs goda rykte har blåst all världen väg efter hans totala felbedömning av konjunkturen. Skolan uppvisar sämre och sämre resultat. Folkpartiet är på väg att tappa sin stora politiska fråga och Alliansen kan komma att tappa två av sina medspelare genom att de kanske inte uppnår fyra procent.

När Alliansregering lägger mest energi på att siffertrixa och försöka föra svensken bakom ljuset istället för att bekämpa arbetslösheten och skapa den bästa skolan.

Då ges det ingen bättre chans för oss Socialdemokrater.


Men ska vi på allvar utmana så måste vi bli mindre försiktiga. Vi behöver inte ängsligt snegla på storstadsväljare som har jobb, inte är sjuka och som behöver lösa sina livspussel. Vi måste bli mer av gräsrotsrörelse och mindre kampanjorganisation. Kampanjorganisationer har inte tillräckligt med markkontakt för att formulera lösningar som motsvarar verkliga behov. Det har bara en gräsrotsrörelse.

Socialdemokratin har ideologisk grund. Vi består av en massa engagerade och kunniga människor. Vi har bredden att kunna bli ett framtidsparti. Men där är vi inte så länge vi ängsligt och utan självförtroende sneglar på vad Alliansen har gjort och gör.


Det räcker inte att titulera oss som framtidsparti. Vi måste förtjäna den benämningen!

Dalademokraten  om en arbetslinje som försvann.

Dalademokraten Göran Greider skriver om en tid som försvann men som kanske, kanske kan hittas igen.

Arbetarbladets Jenny Wennberg skriver om att vara Sosse.

Martin Moberg , Alliansfritt Sverige  pekar på att Fredrik Reinfeldt med förkärlek skyller på allt men främst på invandringen för sitt misslyckande. (Inte konstigt att SD växer), Christian Norlin , Roger Jönsson , Göran Johansson

Inga kommentarer: