fredag 24 maj 2013

Förbud av Burka eller Nikab är en ickefråga.

Göran Hägglund i kamp mot onda krafter.
Det är svårt att uttala sig om Burka eller om Nikab eftersom Koranen inte ger någon vägledning, om jag förstår det hela rätt. Olika islamistiska länder (olika klaner) tolkar naturligtvis Koranen olika och därför kan kvinnor klä sig lite olika.

Det var inte länge sedan svenska kvinnor skulle täcka håret och i Frankrike är det fortfarande inte populärt med kvinnor i långbyxor.

I Sverige kan rektorer förbjuda burka om den verkligen försvårar skolarbetet.  I sjukvården används enbart Hijab.

Det blir därför så mycket underligare när, den i övrigt kloke, gruppledaren för KD i Borås Falco Guldenpfenning har samma åsikt som Sverigedemokraterna i denna ickefråga. Jag är inte förvånad när det gäller Sverigedemokraterna. Men de har i grunden samma moralkonservativa inställning till familjen men jag trodde att de skilde sig vad det gäller invandringsfrågorna.

Men handen på hjärtat, Falco, hur många kvinnor har du sett klädda i Burka eller Nikab? I Borås eller i Sverige. 10, 100 eller fler?

Verklighetens folk vill att människor själva ska få bestämma mer vid sitt köksbord. Både vad det gäller skola eller hemtjänst mm. Jag tar för givet att det även gäller hur folk vill vara klädda?


Så långt sträcker sig däremot inte självbestämmanderätten för islamistiska kvinnor enligt Falco. Och Falco....kvinnoförtryck sitter inte i kläderna utan i en mängd andra saker.

1 kommentar:

Anonym sa...


Heltäckande kläder är en säkerhets-
risk, precis som en rånarluva. Vem
vill riskera att träffa burkaklädda
män i en bank? Fransmännen vill det
inte.