lördag 5 november 2016

Hur kort kan minnet vara (om det gynnar syftet)


Ungernrevolten var ett folkuppror i Ungern 1956 riktat mot landets dåvarande regering styrd av det kommunistiska ungerska arbetarpartiet (Magyar Dolgozók Pártja, MDP), samt mot Sovjetunionens inflytande i Ungern. Revolten ägde rum mellan 23 oktober och 4 november.

Upproret inleddes med protester vilka snabbt stegrades till väpnad kamp. Upprorsmännen fick kontroll över stora delar av landet och en provisorisk regering under Imre Nagy bildades. Upproret kvästes av sovjetarmén som ingrep den 4 november och fick hjälp av ungerska säkerhetsstyrkor. Det väpnade motståndet upphörde den 10 november. Imre Nagy avrättade 1958 efter en summarisk rättegång.

Det var alltså just idag för 60 år sedan revolten blev kväst av Sovjetunionen och cirka 2 700 ungrare blev dödade. En del källor talar om 20 000. Efter revolten flydde 200 000 ungrare till väst, många av dem genom den dåligt bevakade gränsen till Österrike. Ungefär 8 000 fick asyl och därmed skydd i Sverige. Flest gav USA skydd.

Ystad 1956
Den första gruppen flyktingar från revoltens Ungern togs emot med öppna armar när de kom till i Sverige den 12 november 1956. Detsamma händer sannerligen inte i Ungern 60 år senare!


2016 är Viktor Orban och regeringspartiet Fidez en förebild för Sverigedemokraterna eftersom Ungern inte tar mot en enda flykting. De har t.o.m. haft en folkomröstning om EU:s fördelningsregler, visserligen blev det för litet röstantal, men ändå. Sajter närstående Sverigedemokraterna hyllar Ungern.Ungernrevolten ledde till den dittills största flyktingkatastrofen i Europa efter andra världskriget. Idag är det Ungern som självt stoppar flyktingar från att komma in i landet. Har ungrarna glömt 1956? Har ungrarna glömt hur många länder som 1956 öppnade sina portar för deras äldre släktingar? Tydligen. Det var ju så längesedan. 60 år sedan. En hel mansålder.

Finns skäl att åter påminna om att Orbans regeringsparti Fidesz är med i samma politiska grupp i EU som Moderaterna och Kristdemokraterna. Hur länge kan de partierna acceptera att vara partivänner med Fidesz?

 

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com