fredag 17 februari 2012

Har Du glömt hur det är att hålla tider, duscha, ha arbetskamrater och fungera på en arbetsplats."

Det unga stjärnskottet Hanif Bali (M) som har tillåtelse att säga i praktiken vad som helst säger:"Att gå tillbaka till plusjobben skulle innebära fortsatt arbetslöshet, osäkerhet och otrygghet för många arbetssökande."

Det är förskräckande människosyn men också okunskap som denne moderat visar upp, inte minst med tanke på att han tydligen sitter i arbetsmarknadsutskottet. Det dröjer inte 8 år innan man som arbetslös hamnar i Fas 3, det tar 2 år.

Hans förakt för arbetslösa människor visar sig i det här citatet om dem som hamnar i fas 3, eftersom han i praktiken likställer plusjobben med fas 3:

" Det betyder att fullt kapabla friska människor hamnade i en åtgärd som är designad för att de som varit borta från arbetsmarknaden så länge att de glömt hur det är att hålla tider, duscha, ha arbetskamrater och fungera på en arbetsplats."

Jag hoppas att Moderaterna ger det här stjärnskottet mer plats inför valet 2014. Låt honom tycka och skriva vad han vill i framtiden.

Det är ytterst svårt och upprörande att tänka sig att det finns människor som faktiskt tycker att det är bra om människor har så litet som möjligt att klara sig på. Att det finns människor som så öppet visar sitt förakt för mindre lyckosamma människor.
För Hanif är inte problemet långtidsarbetslöshet utan det är helt enkelt de långtidsarbetslösa!

Daniel Hedén , I Riksdagen

Inga kommentarer: