onsdag 27 februari 2013

Ytlig och innehållslös tillställning med krampaktig sammanhållning!

Så har Alliansen haft sitt PR-möte i Maramö. Föräldrarna har fått återvända och dottern med kompisar har fått åka tillbaka till Stockholm. Ingen mer än Annie Lööf ville ha mötet. De andra partiledarna var egentligen ointresserade. Det finns ju nuförtiden när de ses varje dag oändliga möjligheter till fototillfällen. Inte ens korvgrillningen blev särskilt lyckad.

Det som kom ut av mötet vart att de gärna ville ha nytt förtroende för en ny mandatperiod. Att de skulle tillsaätta några arbetsgrupper, göra en Sverigeresa och ha ett konvent inför valet i september 2014. Helt enkelt en valupptakt. Samtidigt tog de tillfället i akt att beskylla Socialdemokratin att inte vara regeringsdugliga. Allt har vi hört inför andra valperioder och inte ens som PR-jippo blev det särdeles lyckat.

Om gladast vinner så har de ingen chans
Det är självklart att Alliansen inte alls kan vara säker på att vara regeringsdugligt efter valet. I dag består Alliansen av ett stort 30-procentsparti, ett femprocentsparti och två partier som båda riskerar att hamna utanför riksdagsspärren. Det är inte på något sätt ett hållbart regeringsalternativ. Ändå slungar statsminister Reinfeldt ständigt ur sig angrepp mot oppositionen för att inte ha ett tillräckligt tydligt regeringsalternativ. Det är verkligen att kasta elefanter i glashus.

Tvärtom tycker jag att Maramö-mötet gav bilden av en regering som helt har tappat gesisten och som lider svårt av bristen på idéer för vad som ska göras med en oändligt hög massarbetslöshet, utslagning,  bristen på bostäder, en skola som inte klarar sitt uppdrag och växande klyftor.

Den här tillställningen kommer att gå till historien som -Spektaklet i Maramö!

Så här tycker stefan Löfven., Åsa Petersen ,

Expressen

1 kommentar:

britta_s sa...

tillställningen kommer inte att gå till historien