måndag 25 februari 2013

Kändisdemokraterna gör en rekrytering

Kristdemokraterna har en lång historia av att försöka värva röster genom att lova någon halvkändis en topposition som förtroendevald. Eva Rydberg, Alice Timander, Jerzy Einhorn, Gert Fylking och David Lega är bara några som har riskerat sitt rykte genom att gå med i Kristdemokraterna.

Den tidigare Aktuellt reportern, Lars Adaktusson, har övertalats av Göran Hägglund att ställa upp som dragplåster till EU-valet. Därmed blir även Lars Adaktusson tvungen att träda in som medlem i partiet.

KD ställer alltså gamla trotjänare vid sidan av och tar in en föredetting att toppa deras EU-lista. Det gör bara ett panikslaget parti.

Mest förvånande är att Lars Adaktusson satsar allt på ett kort. På ett parti som har såpass dåliga odds att överhuvudtaget ta det enda mandat som de har nu. Nu kan han kritisera S helt öppet. Tidigare har han kritiserat främst S och då i skenet av oberoende journalist.

Som oberoende journalist kan han aldrig mer jobba.


Homo politicus ,
Aftonbladet , Expressen ,

1 kommentar:

T.E.M sa...

Ja man kan ju inte annat än konstatera att denna rekrytering ligger i framkant om man ser till hur övriga Europa väljer in kändisar i det politiska finrummet.