lördag 27 april 2013

Varför kan folk tänka sig att rösta på ett så motbjudande parti?

Sverigedemokraterna är ett i grunden islamofobiskt, främlingsfientligt och rasistiskt parti. Har jag grund för ett sådant påstående. Det tycker jag.

Det gäller bara att grotta ned sig i deras motionsflora för att finna belägg för det. Och då talar jag inte om deras svans av våldsamt rasistiska underhuggare utan om vad riksdagsledamöter, deras toppolitiker, säger.

De säger sig vara för nolltolerans mot rasism trots att många av deras motioner motsäger detta. Bland annat vill SD införa ett angiverisystem i Sverige liknande det som fanns i forna Östtyskland. Partiet vill förbjuda tiggeri i Sverige för utländska medborgare dock inte för Svenskar. Straffet för att stå i ett gatuhörn och tigga för uppehället skall, enligt det motbjudande partiet, vara livstids utvisning. Svensk myndighet, kyrka och hjälporganisationer skall tvingas angiva papperslösa.

Dessutom vill partiet att de som idag har rätt att rösta i kommunalval, regionval samt lokala folkomröstningar skall vara svenska medborgare.  De vill begränsa tolkrätten för dem som inte är svenska medborgare.

Det rasistiska partiet går så långt att de återanvänder gamla nazistiska idéer med läger (förvaringscenter) där asylsökande kan förvaras till dess deras skäl har utretts och vara kvar till dess de kan utvisas.

-"Att man lägger sådana förslag beror på att man i grunden är ett rasistisk parti och att man inte alls har ändrat sig. Man har slipat språkbruket och putsat kostymen men förslagen är samma gamla rasistiska politik", säger Kalle Larsson som är ordförande i Centrum mot rasism.


Utåt, mot de väljare som de vill ta över från S och M, för de ett slags förfinat språk men under det finns samma slags pöbel som alltid även hos deras ledande företrädare. Det skulle sannerligen inte finnas många kvar om de följde noll toleransen. De har putsat på språkbruket och tagit på sig kostym och slips men i grunden är de ett djupt rasistiskt parti.

Metro , Expo ,
Roger Jönsson , Johannes blogg ,

6 kommentarer:

Johan Kraft sa...

Jag tror många upplever islamism och sharia som ett så stort hot att man är beredd att rösta på Sverigedemokraterna.

Anonym sa...


Rasism är en tydlig malapropism
om förslag som gäller alla som
olagligt uppehåller sig i landet.

Leif sa...

Alla partier i Riksdagen är väl mer eller mindre motbjudande. Förutom V och SD, som får anses mest motbjudande med tanke på de ideologier som ligger bakom, så för övriga partier ungefär samma politik. Röstar du på S blir det en form av politik modell M-light där de största idiotierna från den nuvarande regeringens politik bibehålls mer eller mindre intakt.

Millen sa...

Visst är väl Veronica Palms Stockholmsfamiljer rent av äckliga i jämförelse med SD. Dessutom odemokratiska, vilket inte SD är.

Anonym sa...

Kalle Larsson är gammal V-partist i Riksdagen och hans parti har ju i praktiken omfamnat en ideologi
som utfört just sånt du anklagar SD för.

Anonym sa...

De etablerade partierna är inte längre några folkrörelser. Sålunda börjar folket alltmer rösta på sakfrågor. Folket är inte lika övertygade om mångkulturens fördelar som makteliten. Eftersom makteliten inte tillåter något ifrågasättande av mångkulturvisionen så växer de partier som tar folkets oro på allvar. Därför är Sverigedemokraterna Sveriges fjärde största parti.

/ XY