torsdag 3 juli 2008

Är det bara jag som tycker mig höra stöveltrampen!


Tittade igenom ärenden till fullmäktigemötet den 21 augusti. Förutom att församlingen då skall klubba igenom ett kommunalt vårdnadsbidrag ( jag säger klubbar igenom eftersom den borgerliga partipiskan har vint och nåde den som röstar fel). Men vi skall dessutom ta ställning till en motion från sd om "mångkulturellt bokslut". Den motionen har poppat upp lite varstans i landet och är författad centralt. Inte är Wilhelm Petzäll kreativ inte.


I korthet handlar det om att sätta kostnader på vad invandringen medför - enligt Petzäll utifrån brottslighet och kulturella krockar. Som vanligt ganska förvirrande.


Med det "mångkulturella bokslutet" menar detta förvirrade parti att vi ska räkna ut hur mycket Borås förlorar på att ta emot flyktingar. De vill sätta ett värde på människor i kronor och ören. Humanism har de förmodligen aldrig hört talas om. Empati finns inte.
Vi räknar inte med hur mycket Borås förlorar eller vinner på äldre människor eller på människor överhuvudtaget. Civiliserade samhällen ställer inte grupper mot varandra på det sättet.


Är det bara jag som tycker mig höra stöveltrampen på avstånd!

11 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

Fy fasiken vad patetisk du är, Tomas Gustafson. Du klistrar in en bild på Hitlerjugend, talar om "flyktingar" istället för invandrare som det är och talar om "humanism" när det är sd som egentligen vill ha en human invandringspolitik i nivå med våra grannländer Norge, Danmark och Finland samt ta emot riktiga flyktingar när dagens massinvandring till Sverige utgörs av fem procent flyktingar och det finns 20 miljoner flyktingar i världen. De danska socialdemokraternas har ju en mjukare invandringspolitik än sd.

"I korthet handlar det om att sätta kostnader på vad invandringen medför - enligt Petzäll utifrån brottslighet och kulturella krockar."

Det är förstås inte sant. Det finns mycket annat som kostar med invandringen. Men det är klart att man kan och ska räkna ut vad invandringen kostar. Allting annat räknas ju på. Se gärna detta blogginlägg av Johnny Skalin:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/skalin/2008/07/02/att_rakna_pa_manniskor

De enda "stöveltramp" jag hör är dels från social(o)demokraternas polare i den vänsterextrema och fascistiska sekten AFA som enligt Säpo är ett hot mot demokratin, dels från sådana här manifestationer:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2008/05/18/sverigedemokrater_firade_israels_60_arsd

Ryck upp dig, karl. Skaffa några seriösa argument istället för att demonisera dina motståndare. Du skämmer ju bara ut dig själv. Och slutligen en bonus till dig, Tomas Gustafson:

http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/07/20080407160458_Realtid155/20080407160458_Realtid155.dbp.asp

"1. Invandringen har gett en tillväxt i ekonomin
Självklart växer ekonomin, säger rapporten, om nära en halv miljon arbetsvilliga tillströmmar varje år, men för att få fram den reella ökningen bör man enligt lorderna titta på inkomsten per capita i stället. Och här har ingen större skillnad skett, tvärtom, de lägsta inkomsttagarna har fått det sämre ställt. Och ser man enbart på inkomst per infödd medborgare sjunker siffran ännu mer.

2. Invandringen gör att det uppstår färre lediga jobb
Inte alls. Antalet vakanser har inte alls minskat, den siffran är mer eller mindre konstant. Nya jobb skapas, men en stor andel av dessa fylls av arbetssugna invandrare.

3. Invandringen gör att staten får högre skatteintäkter
Inte heller detta stämmer. Regeringen menar att invandrarna tillför den offentliga sektorn mer än de utnyttjar den. Här finns få tillgängliga data, men rapporten påpekar att det gäller enbart för de invandrare som är i arbete. Ofta kommer invandrarna med sin familjer, som i sin tur belastar den offentliga sekorn. Lorderna räknar med att ökade bidraget till skattekistan uppvägs av de ökade kostnaderna för de medföljande i form av hyresbidrag, sjukvård, skolor etc.

4. Invandringen kommer att bidra till framtidens pensionskostnader
En dubbelbluff. Detta är ett problem som inte invandringen kan lösa. Invandrarna kommer ju en dag också bli pensionärer. Det enda sättet att kunna betala utlovade pensioner är att höja pensionsåldern. Det är helt fel att tro att en ökad invandring kan minska det växande betalningstrycket av framtida pensioner."

Roger Svensson sa...

Intressant, så Borås kommun har noll koll på vad äldrevården/hemtjänsten, eller för den delen vad något kostar över huvud taget som har med kommunens utgifter för stöd/hjälp till invånare att göra, det vore ju ”inhumant”, ”oempatiskt” och ”ociviliserat” att räkna detta i ”kronor och ören”!

Tomas Gustafson sa...

Tobias

Intressant att du dyker upp och har synpunkter så fort någon skriver något negativt om sd. Men det är kul att du ligger och lurpassar. Tänk att få snacka så här över nätet med en av sd:s härförare. Petzäll kan verkligen behöva lite hjälp.
Vore bussigt om du kan definiera patetisk i samband med mitt lilla ödmjuka inlägg. Menar du "driven av patos" eller helt enkelt "misslyckad". Bara så jag vet.


För alla som inte vet visas här bloggaren Svartens bildspel om sverigedemokraternas historia:

http://www.dailymotion.com/video/x5kyd5_sverigedemokraternas-historia_news

Lennart Andreasson ( V ) sa...

Intressant att notera att Tobias Lindgren hör stöveltramp när hans sverigedemokratiska vänner marscherar för Israel.

Erik Axelsson sa...

Ärligt talat Gustavsson, varför låter du Tobias Lindgrens främlingsfientliga inlägg passera dina filter? Alltså varför accepterade du hans kommentar?

Visst, jag är inte den som säger nej till debatt eller är skeptisk till demokratin eller yttrandefriheten, men här kunde du ha hanterat situationen annorlunda. Demokratin är något som vi ska lära oss att handskas med och vår förståelse för den kan aldrig bli fullkomlig. Jag vill hävda att demokratin inte tvingar oss att låta alla komma till tals i alla sammanhang. Tvärtom ger demokratin oss strategiska möjligheter att också bortse från att vilja publicera rasistiska inlägg eller meningslösa blabla-inlägg av den här typen.

Den här bloggen förfogar du över, glöm inte det, - det är ditt forum. Om du slippa inlägg från Tobias Lindgren i fortsättningen - en feg liten krake som inte vågar gå ut med sin egentliga identitet - sluta då att släppa fram främlingsfientliga dårars inlägg.

Ett tips bara.

Tobias Lindgren sa...

Tomas Gustafson: ”Intressant att du dyker upp och har synpunkter så fort någon skriver något negativt om sd.”

Jag kommenterar inte endast negativa blogginlägg om Sverigedemokraterna utan positiva också. Vad är problemet? Får jag inte skriva på din blogg?

Tomas Gustafson: ”Petzäll kan verkligen behöva lite hjälp.”

Tycker du? Jag tycker att han gör ett alldeles förträffligt jobb, både vad gäller lokalpressen, kommunfullmäktige och bloggen. Dig har jag dock inte sett mycket av förutom dina imbecilla påhopp på William här på bloggen. Var ligger din egen retoriska ribba, Tomas Gustafson?

Tomas Gustafson: ”Vore bussigt om du kan definiera patetisk i samband med mitt lilla ödmjuka inlägg.”

Javisst. Jag citerar Nationalencyklopedins betydelsenyans, så att det inte ska råda några missförstånd: ”löjeväckande”.

Tomas Gustafson: ”För alla som inte vet visas här bloggaren Svartens bildspel om sverigedemokraternas historia: [...]”.

Förutom att det videoklipp som du länkar till innehåller flera direkta felaktigheter ger det inte heller en rättvis bild av Sverigedemokraterna som parti. Jag rekommenderar istället boken ”20 röster om 20 år”. Men om du vill köra med fula trick har jag ett annat videoklipp som kanske är intressant:

http://www.youtube.com/watch?v=Xc78evxy7AY

Lennart Andreasson: ”Intressant att notera att Tobias Lindgren hör stöveltramp när hans sverigedemokratiska vänner marscherar för Israel.”

Ja, själv var jag inte närvarande utan har bara följt manifestationen utifrån artiklar, blogginlägg, bildspel och videoklipp, men jag antog liksom att åtminstone någon bar stövlar där, även om det var varmt. Sedan kanske du inte riktigt vet vad ordet ”ironi” betyder, men det kan ju inte jag rå för...

Erik Axelsson: ”Ärligt talat Gustavsson, varför låter du Tobias Lindgrens främlingsfientliga inlägg passera dina filter?”

Får man fråga vad som var ”främlingsfientligt” med min kommentar? För övrigt kan man konstatera att Tomas Gustafson inte har några ”filter”.

Erik Axelsson: ”Alltså varför accepterade du hans kommentar?

Kanske för att Tomas Gustafson trots allt är demokrat? Antingen är man demokrat, eller så är man det inte. Du är tydligen det senare, trots dina bortförklaringar.

Erik Axelsson: ”Tvärtom ger demokratin oss strategiska möjligheter att också bortse från att vilja publicera rasistiska inlägg eller meningslösa blabla-inlägg av den här typen.”

Återigen: Vad var det som var ”rasistiskt” med min kommentar? Tydligen vill du ha ”social(o)demokratisk” demokrati och yttrandefrihet, vilket betyder att era budskap och er politik inte får ifrågasättas. Vi kommer ju alla ihåg vad Laila Freivalds gjorde:

http://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%A4ngningen_av_Sverigedemokraternas_webbplatser_2006

Eller vad Göran Persson fick för sig:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=602477

Lars Adaktusson: ”Det ringde på telefonen under förberedelserna för söndagskvällens direktsändning av ’Agenda’. Den dåvarande statsministerns närmaste man, Jan Larsson, hörde av sig för att meddela att regeringen var oroad över innehållet i det program som jag och mina kolleger arbetade med.

Till sändningen (den 5 maj 2002) hade vi bjudit in folkpartiets Lars Leijonborg och sverigedemokraternas Sten Andersson för att debattera främlingsfientlighet och rasism utifrån ett svenskt perspektiv. Bakgrunden var att politiker som Pia Kjaersgaard, Pim Fortuyn och Jean Marie Le Pen skördade stora opinionsmässiga framgångar runt om i Europa.

Göran Persson och hans medarbetare ansåg att ’Agenda’ genom att arrangera TV-debatten bidrog till att ’legitimera främlingsfientligheten’. Som ansvarig utgivare uppmanades jag av Jan Larsson att tänka igenom konsekvenserna av det upplägg som vi planerade och offentligt hade annonserat.”


Eller vad Monika Rydin ställde till med:

http://www.sr.se/vastmanland/nyheter/artikel.asp?artikel=1664665

Erik Axelsson: ”Om du slippa inlägg från Tobias Lindgren i fortsättningen - en feg liten krake som inte vågar gå ut med sin egentliga identitet - sluta då att släppa fram främlingsfientliga dårars inlägg.”

Min ”egentliga identitet” är Tobias Lindgren. Vad är det du inte förstår egentligen? ”Dåre” kan ju vara själv. Det är inte jag som försöker strypa den fria debatten. Det är du. Det är du som antidemokraten här. Om Tomas Gustafson vill slippa kommentarer från mig får han börja argumentera sakligt mot Sverigedemokraterna och William Petzäll. Men även då lär jag göra ett och annat besök. Sådan är demokratin på Internet. Tyvärr, får man väl konstatera för er egen del.

Tobias Lindgren sa...

I övrigt hänvisar jag till William Petzälls senaste blogginlägg:

http://williampetzall.wordpress.com/2008/07/03/socialdemokratins-aterkommande-hyckleri

Moderator sa...

Stöveltrampen ekar kusligt, och glappkäftarna glappar mer än vanligt och lovligt!
Det är dags att slita av dom stövlarna och klä av dom de bruna uniformerna.
vi är många och vi kan, om vi vill!

Patrik sa...

Tobias Lindgren gör en förträfflig insats med sina sakliga inlägg på lögnspridande vänsterbloggar som denna. Inför detta står rödingarna svarslösa. Allt som kommer är hot om censur och groteska stämplingar. Ynkligt.

Ang. sd-motionen. Alla samhällets kostnader skall redovisas öppet, även de för invandringen. Den som räds motionen räds sanningen.

Oscar Peterson sa...

Invandringen kostar och ska få kosta. Men liksom vi vet vad vården av cancersjuka, av gamla, av sjuka kostar, är det rimligt att vi får veta vad invandringen kostar. Varför så rädda för detta?
Skolan kostar - hur mycket vet vi
Polisen kostar - hur mycket vet vi
Räddnignstjänst kostar - hur mycket vet vi

Varenda utgiftspost är i budgeten beskriven, utom invandringen. Patetiska sossar som vill mörka och ljuga. Antidemokrater ut i fingerspetsarna är ni och det kommer straffa sig förr eller senare. Sosseriet ska utraderas.

Moneyman sa...

När ska socialdemokraterna och andra vänsterextrema organisationer lära sig att sluta dra paralleller mellan Sd och nazityskland?
Det var inte Sd som var et tsvenskt parti med nazistiska verderingar för knappt 30 år sedan, det var socialdemokraterna och deras Tvångssteriliseringar av icke-önskvärda genetiska släkten. Jag blir äcklad.