fredag 4 juli 2008

Sverigedemokraterna igen.

Läs Stieg Larssons bok om Sverigedemokraterna!. Den är mycket avslöjande.
Först och främst måste jag be William Petzäll om ursäkt. Det är oförlåtligt att missa en persons rätta stavning av sitt namn. För det ber jag om ursäkt, William.


William har i sin blogg, som svar på mitt tidigare inlägg, en hel del intressanta funderingar.

William tycker inte att jag skall engagera mig i politiken då jag inte förstår att prioritera och ställa olika grupper av människor mot varandra. Här får du en nyhet för dig, William. Jag har engagerat mig politiskt just för att värna den lilla människan mot att ställas mot andra människor i ett "vi och dom". Kan man räkna människovärdet i kronor och ören, och vad får det i så fall för konsekvenser för vårt samhälle? Om man skulle göra motsvarande bokslut på andra grupper; funktionshindrade, pensionärer, cancersjuka, hur skulle vi se på det? Kan man överhuvudtaget räkna ut lönsamheten för en grupp människor? För de flesta är svaret självklart. Nej.

Sedan tar William upp, helt irrelavant, att vi socialdemokrater deltar vid socialistinternationalen. Kommer kanske som ytterligare en överraskning för dig . Det har vi gjort länge nu. På socialistinternationalen deltar många länders socialdemokratiska partier och en del med inte helt fläckfritt förflutet. Men Sverige är medlem i FN också.Alla är inte helt rumsrena där heller - tycker William att även det är fel. Det skulle isåfall passa in i sd:s isolationstankar.
Det är ibland lätt att bli så förblindad av sitt hat mot socialdemokratin att det brister i tankegången.

William har svårt att se varifrån sverigedemokraterna har sitt ursprung. Därför anser han att jag ljuger när jag hävdar att sd har ursprung i rörelsen "Bevara Sverige Svenskt" och "Vit makt" vilka bägge har sitt ursprung från nazirörelsen. Jag förstår att det är svårt att greppa för den som inte upplevt rasisterna på sjuttiotalet. Men så är det. Idag är sd:s enda politik att avveckla det mångkulturella samhället. Det är anledningen till att William Petzäll lägger den motion han lägger om "mångkulturellt bokslut".

5 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

Tomas Gustafson, följande text har du tagit från någon annan:

”Kan man räkna människovärdet i kronor och ören, och vad får det i så fall för konsekvenser för vårt samhälle? Om man skulle göra motsvarande bokslut på andra grupper; funktionshindrade, pensionärer, cancersjuka, hur skulle vi se på det? Kan man överhuvudtaget räkna ut lönsamheten för en grupp människor? För de flesta är svaret självklart. Nej.”

Denna gång tänker jag inte bemöta dig i sak, trots att det är lättare än att ta godis från ett barn, men jag vill bara påpeka att jag har hört EXAKT samma ord från socialdemokraten Per Johansson i Gävle kommunfullmäktige när Sverigedemokraterna motionerade om ett mångkulturellt bokslut där.

Den stora frågan är alltså varför du har lånat hans exakta ord. Eller är det någon stor floskeldatabas som socialdemokraterna har som ni lokalpolitiker kan gröpa ur? Hur som helst är det ganska tafatt att stjäla någons exakta ord.

Nåja, en kort sakkritik. I Danmark har man ju beräknat kostnaderna för invandringen. Så varför skulle man inte kunna göra det i Sverige? De kostnader som du, och din kollega Per Johansson nämner, finns det redan uträkningar på. Tramsigt.

Tomas Gustafson: ”Därför anser han att jag ljuger när jag hävdar att sd har ursprung i rörelsen ’Bevara Sverige Svenskt’ och ’Vit makt’ vilka bägge har sitt ursprung från nazirörelsen.”

Du staplar lögnerna på varandra. Sd har inte sitt ursprung i BSS eller är en fortsättning på BSS. Vissa av grundarna till sd hade sin bakgrund i BSS samt andra partier och organisationer, men det är inte samma sak som att partiet sd har sitt ursprung där. Sedan undrar jag vad ”Vit makt” är för något. Du får gärna förklara vad du menar där. Det låter som en ren lögn, och det finns inte ens eller har funnits någon organisation med det namnet i Sverige. Slutligen hade BSS inte sitt ursprung i någon ”nazirörelse”. Om du vill smäda sd får du väl ändå hålla dig till vedertagna fakta.

Patrik sa...

"Läs Stieg Larssons bok om Sverigedemokraterna!. Den är mycket avslöjande."

Den som läser boken måste givetvis vara medveten om att den knappast är skriven som någon förutsättningslös dokumentär om Sverigedemokraterna. Boken är ett stycke vänsterpropaganda riktat mot en meningsmotståndare. Sanningar blandas med halvsanningar och lögner. Givetvis missar boken inte att ta avstamp i de brister som fanns i Sd's tidiga organisation.

Boken har skrivits av personer som är eller varit involverade i Expo, en propagandaorganisation med starka band till kommunism och anarkism, skapad på 90-talet av den dömde brottslingen och våldsmannen Tobias Huebinette.

En annan bok som ger en neutralare bild från Sverigedemokraternas insida, är "20 röster om 20 år". Nuvarande och tidigare partiföreträdare berättar där om partiet och om sin tid i partiet.

Johan Dahlberg sa...

"En annan bok som ger en neutralare bild från Sverigedemokraternas insida, är "20 röster om 20 år". Nuvarande och tidigare partiföreträdare berättar där om partiet och om sin tid i partiet."

Är det mer neutralt för att det är Sverigedemokrater som har skrivit den? Jag vet inte vad som är neutralt för dig. Men jag ser knappast det som mer neutralt.

"Så varför skulle man inte kunna göra det i Sverige?"

Det är klart man kan göra det. Men frågan är om det är något vi vill. Är det verkligen viktigt att räkna på vilka grupper i samhället som är minst lönsamma? Och jag ber er att vara snälla och låta blir att jämföra det här med hur mycket äldreomsorgen eller barnomsorgen kostar, för det är inte samma sak.

Patrik sa...

Boken är inte skriven som någon självhyllning, utan beskriver personliga erfarenheter av folk som, till skillnad från Expos konspirationsteoretiker, verkligen sett partiet inifrån. Ett av kapitlen är f.ö. skrivet av Tommy Funebo, en av Sd's mest rabiata kritiker.

Ang. din kommentar om undersökning av kostnader. Det är alldeles självklart att *alla* kostnader i samhället skall redovisas nogrannt, vare sig det handlar om barnomsorg, äldreomsorg, invandringsrelaterade områden, eller något annat.

Anonym sa...

Om vi inte vet vad invandringen kostar, blir det svårare för folk att opponera sig mot den.

Om invandringen kostar oerhörda summor, måste dessa summor tas från sjuka, barnomsorg, äldrevård och skola. Då ställer man grupper mot varandra och konstaterar att invandrarna är viktigare än våra sjuka.

Eftersom invandrartäta städer är de mest otrygga, kan man tänka sig att de som bor i dessa städer är mer invandringskritiska. Detta stämmer med valresultaten för SD. Kan det vara så att invandrare stöter sig med svenskar genom våld, hot och nedvärderande kommentarer i stil med "svennehora" och "jävla svenne"?

Om invandringen tillåts fortsätta lika ohämmat i ytterligare en mandatperiod, kan vi kyssa vårt välfärdssamhälle adjö. Pengarna kommer istället gå till invandrare som inte kan få jobb i västvärldens utmanande arbetsliv.

Idag utsätts svenskar för rasism från invandrargäng. De hatar oss ofta och vill gärna slå oss. Många drabbas dagligen. Ibland dör svenskar tack vare invandringsbrottsligheten. Det är inte bra.

Kritiker mot massinvandringen kallas ofta nazister och rasister. Är det verkligen troligt att det finns så många nazister i invandrartäta orter, eller kan det vara så att boende i invandrarkommuner själva märker de negativa effekterna som uppstår i alla områden. Är det verkligen smart av sossarna att distansera sig så från sina kärnväljare?

Varför inte gå ut och säga att (S) är ett parti främst för invandrare? Det är ju så tydligt! Ökade bidrag till förorter, ökade skatter för arbetare - det är ju i realiteten det som (S) numera står för.

Vad tror nii sossar kommer ske med Sverige om vi får tio år av fortsatt massinvandring? Är det en ljus bild av framtiden som träder fram?

Oscar Peterson