onsdag 3 september 2008

EU-utträde eller? Vårdval och ny myndighet!

Idag inleder miljöpartiet sin medlemsomröstning. Spännande! Under fyra veckor ska 8 000 miljöpartister tycka till om mp bör vara för eller emot ett svenskt EU-utträde. Omröstningen riskerar dock att splittra partiet. – Det blir många avhopp om fel sida vinner, tror Merete Kapstad, samordnare för ja-sidan.

Sista datum att rösta för partimedlemmarna är den 30 september. Valresultatet ska bli offentligt i god tid före den extra EU-kongressen partiet håller den 17-18 oktober.
Du som vill veta mer kan titta på följande länk.

Jag måste göra ett tillägg till min bloggskrivning igår om att den moderatstyrda regeringen hela tiden gör fel och att när verkligheten sedan lyser dem i vitögat är tvungna att ändra sig.

Även den moderatstyrda alliansen i Stockholms län har blivit tvungna att revidera sin politik. Verkligheten har kommit ikapp dem och de är tvungna att inse att deras politik är orättvis. Filippa Reinfeldt har tvingats inse att ”valfriheten” bara kan nyttjas av vissa och att det fria vårdvalet som moderaterna har utformat är orättvist.

Slutligen kan iakttagaren berätta att i linje med det övervakningssamhälle som den moderatstyrda regeringen vill införa införs nu den nya myndigheten ISF. Den 1 juli 2009 bildas Inspektionen över socialförsäkringen - ISF. Myndighetens uppgift är att utöva tillsyn och bedriva effektivitetsgranskning på socialförsäkringsområdet.

- Genom att bilda Inspektion över socialförsäkringen kommer kvaliteten och rättsäkerheten att kunna öka samtidigt som riskerna för felaktiga utbetalningar minskar, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson ( hon som fick en släng av utbrändhet, var hemma i tre dagar och sedan vart frisk – hon är helt enkelt en medicinsk sensation).

Inga kommentarer: