tisdag 5 maj 2009

Privatiseringseländet

Någon som kan säga när avreglering har inneburit billigare varor och bättre service? Någon? Vad är det som gör att Apoteken i Sverige skall vara så fruktansvärt mycket bättre med utländska ägare? Någon som kan berätta?

Hur det går med patientsäkerheten och patientens integritet pratas det tyst om. Konstigt att inte Piratpartiet hörs av.

I Norge genomfördes samma reform. Där blev resultatet att glesbygden fick sämre service och att ett fåtal stora privata utländska kedjor äger så gott som alla apotek. Dessutom blev allt dyrare.

I Borås privatiseras fyra av sju apotek och de apotek som blir kvar ligger i anslutning till vårdcentralerna.

Ledarskribenten i BT som är en känd privatiseringsivrare skriver i sin ledare att vi är tvungna att privatisera Apoteken pga EU. Vore tacksam om hon kunde visa var hon kan finna att inte Sverige självt kan bestämma över detta. Det är naturligtvis bekvämt att skylla på några ospecifierade direktiv från EU. Det gör ju borgarna jämt.

Andra som skriver om eländet är "Röda berget", Eva Hillén Ahlström, Fredrik Lundh och många,många fler. Folk är verkligen upprörda över privatiseringskramarna.

3 kommentarer:

Janne sa...

Jag håller med! Frågan är vad som händer med e-recept hanteringen. Det vore ju lite olustigt ur integritetsperspektiv om flera hundra företag skulle ha koll på vilka recept man blivit ordinerad.

Hur har de tänkt hantera fribeloppshanteringen eller är tanken att man ska använda det här som ursäkt för att slopa den?

Har skrivit lite fler tankar om det här på min blogg:
http://blogg.aftonbladet.se/21512/perma/1202016/

Anonym sa...

Med logiken att allt blir dyrare om man avreglerar borde sossarnas politik gå ut på att nationalisera hela ekonomin - då måste den ju bli som mest effektiv.

Märkligt nog går inte sossarnas politik ut på det. Det är med andra ord bara vissa områden som blir bättre med konkurens.

Och det backar ni upp med vilka ekonomiska teorier och ideologier?

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色