onsdag 6 maj 2009

Hej o Hå, försök att le ändå!


Maud Olofsson (C) är inte bara Centerpartiets ledare hon är också, tyvärr, Sveriges Näringslivsminister. Som sådan har hon varit en katastrof. Hon har inte som sina motsvarigheter i Tyskland, Frankrike och USA visat det minsta av engagemang. Tvärtemot sina kollegor har hon visat oengagemang och enbart pratat ned svensk industri. Det är orsaken till att Sverige nu befinner sig på sluttande plan med fler uppsägningar än på länge. Krisen är därför inte orsakad internationellt för Sveriges del utan det är en inhemsk kris. Maud tänker uppenbarligen inte göra något åt den.


Maud är också partiledaren som styrt upp Centerpartiet från att vara ett landsbygdparti till att bli ett stadsparti. Hon har också fört partiet från att ha varit ett mittenparti till att bli ett parti till höger om Moderaterna.
Hon är partiledaren som kastade Centerpartiets kärnkraftsmotstånd på uransopberget till förmån för att bli kärnkraftskramare.


Slutligen är hon partiledaren som vill modernisera svensk arbetsrätt tillbaka till femtiotalet.


Och de gamla centerväljarna kan bara säga - tack för kaffet. Men kom ihåg att Centerpartiet, proportionerligt, har förlorat massvis med väljare sedan valet. Det är en partiledare som med högsta sannolikhet kommer att få avgå efter nästa val.

Andra som skriver om Centerpartiet:
Aftonbladet skriver om detta i dagens nummer.