fredag 15 maj 2009

Bortkastad röst på SD


Sverigedemokraterna gör en turné just nu. De var i Borås igår. SD är ett rasistiskkt och främlingsfientligt parti som vill ned till det hatade Europaparlamentet. Att de är rasistiska med en nazistiskt historia märks på att det finns ett kompakt motstånd mot dem som gör att en järnring av poliser omsluter dem.

Men åter till deras valplattform inför Europaparlamentsvalet. I ingressen säger de att de är emot unionens grundtanke och om de inte kan få Sverige ut ur Unionen kommer de att ta ställning till sakinnehåll utifrån sin demokratiska grundsyn. Jag tycker det är skrattretande att ett parti med den människosynen anser sig vara demokratiska bara för att de ställer upp i demokratiska val. Det gjorde Hitler också.

Punkt 1 i manifestet är att Sverige skall ut ur EU. Det är en fråga för svenska parlamentet och inte för Ep. Det är inte heller sant att svenska folket inte har sagt ja till EU. Det gjordes 1994.

Punkt 2 handlar om att SD är positiva till frihandel. Så bra. Det är en grund i samarbetet. Dock har SD en något naiv syn på mellanstatlighet och gränsöverskridande brottslighet. Jag tror mig veta att det är lättare att få bukt med kriminalitet om det finns regler på detta område som tas i en överstatlighet.

Punkt 3 om att stoppa Lissabonfördraget är ingen fråga för Ep. Den har det svenska parlamentet redan hanterat. Och det måste ju SD gilla. Däremot är det förvånansvärt att SD kallar den Svenska riksdagen för odemokratisk. Men det får ju stå för dem.

Punkt 4 handlar om de svenska kollektivavtalen och där är texten fylld med felaktigheter. I avsnittet sägs inget om hur SD skall värna den svenska modellen med kollektivavtal. I det avseendet har SD inget annat än ett antal populistiska uttalanden och att de skall verka för ett utträde ur EU. Där är det tomt prat.
Att SD i Sverige även vill minska den svenska löntagarens trygghet och inflytande och att SD genom det gynnar arbetsgivaren på arbetstagarens bekostnad talar de tyst om.

Punkt 5 handlar om invandringspolitiken. Det är en garderobsunken politik som SD för i deras huvudämne om invandringen. Jag har hört samma argument sedan finsk arbetskraft kom till Borås för att arbeta på Algots. När det gäller invandring är verkligen inte Danmarks sak vår. Men SD har rätt i att det är en nationell fråga.

Punkt 6 om Turkiet. Turkiet är lika Europeisk som Balkanländerna. Till Balkan kan man också lägga Grekland. Så varför inte Turkiet.

Punkt 7 som innebär att SD inte vill ha en EU-armé. I detta avsnitt kan man om man är så snäll som jag är säga att SD nog har missförstått hela frågan. För de ljuger väl oss inte rakt upp i skallen? Frågan om sk EU-armé kan naturligtvis dyka upp men det är en mellanstatlig fråga och kräver att alla är med på det även efter att Lissabonfördraget har beslutats av alla medlemsländer. Punkt 7 är alltså ren skräckpropaganda.


Punkt 8 om stärkt gränsskydd handlar om att SD inte vill har fri rörlighet inom samarbetet och det bottnar i sin tur i att de ogillar invandring och att de inte vill ha det europeiska samarbetet. Så enkelt var det. Frågan är hur de tänker arbeta för att uppnå sin vision. För det fordras samarbetet och förhandling. Klarar Sverigedemokraterna det?

Punkt 9 handlar om att behålla den svenska kronan och att inte införa Euron. Det är en svensk fråga och ska beslutas i Sverige. Vi har haft en folkomröstning 2003 och medborgarna sa att de inte ville byta ut kronan. Vem har sagt att Sverige kommer att ändra på det?

Punkt 10 som handlar om subsidariatprincipen dvs att beslut ska fattas å nära medborgaren som möjligt. Skyddsjakt av varg är en nationell angelägenhet. Men inte visste jag att SD var sådan varghatare kan bero på att många kommer från Ryssland och Finland.
Jag kan konstatera att de flesta frågorna är nationella frågor. Så SD kom igen 2010.


Intressant är att SD inte är intresserad av klimatpolitik eller inte heller internationell solidaritet(inte så konstigt med deras politik). Jag undrar vad i f…n de har i europaparlamentet att göra – där träffar de nästan enbart utlänningar. Det kommer de inte att må bra av. En röst på SD är en bortkastad röst om du brinner för den svenska modellen, klimatet och internationell solidaritet.


Jag ber om ursäkt för det långa inlägget och hoppas att du orkat läsa igenom det. Det är viktigt att vi alla ser igenom den politik som Sverigedemokraterna står för.
Andra som skriver om detta parti:

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vi, hundratusentals som inte tror på klimatreligionen. Som inte vill bli utfattiga på en myt om varmare väder. Vad skall vi rösta på??
Pirapartiet?

Anonym sa...

Tänk om du lagt ned lika mycket energi och textmassa på att berätta hur S skall möta framtiden och/eller beskrivit S alternativ till det SD föreslår. Det hade iallafall varit konstruktivt.

Sen är det väl så att alla ser inte det du ser. Eller så vet dom
att S själva varit inne på rasfrågor i sin historia och väljer bort både S och SD. Ds.

Erik sa...

http://www.5muppiluften.blogspot.com/

Anonym sa...

Din text vimlar av stavfel. Har du inte gått i världens bästa (s)kola?

/ Ördög

Terese sa...

Jag kan bara säga att det är tragiskt att sverige ens släpper in ett sådant parti .

Visst ska man ha yttrande frihet, men snälla det finns ju faktiskt gränser .

Jordakim sa...

SD har aldrig sagt att man inte har haft en folkomröstning, de har sagt att den röstningen de gjorde -94 var inte till den sorten av EU vi har idag. Det de vill ha sagt är att svenska folket ej har röstat på det EU är idag, t.ex. med att vi inte hade en folkomröstning om Lissabon fördraget.

SD är ej rasister, de säger ingenstans att de anser att människor med annan etnisk bakgrund osv är mindre värd. De är heller inte nazister, som du återigen kan se på deras valprogram.
BSS finns ej längre, så jag förstår inte varför du har den bilden. Några medlemmar ifrån BSS startade SD, men ungefär alla av dem är uteslutna ur partiet på grund utav att de var rasister. Men nu så finns det ungefär lika många rasister i SD som i vilket annat parti som helst. Det du inte kan göra skillnad på är vad SD säger och vad folk säger som anser sig att vara Sverigedemokrater. Du får se vad SD verkligen står för och inte på små bloggis-fjortisar som anser sig kunniga i SD och i politiken.

Det finns mycket att klaga på i detta inlägg men jag drar inte upp mer, det är för lågt samt skamligt.

MVH

Jordakim sa...

Den punkten med kronan handlar ju i första hand att gå ur EU!! Förstår du inte hur dåligt du skriver!

Visst måste man rösta för euro i Sverige och dylikt, men om man går ur EU så behöver man ej det.

Du är helt pantad

Jordakim sa...

SD står visst för klimatfrågan, det står på deras hemsida. Anledningen till att de inte tar upp den i deras EU manifest är att de inte vill vara med i EU. Men om de nu skulle kommit in med 4% spärren, så skulle de garanterat dra upp den och hålla med Miljöpartiet t.ex.

Så sluta dra upp lösa argument, du förstår dig inte på politik.


Inte för att vara "sån", men folk röstar inte på SD i första taget för klimatfrågan utan först om landets suveränitet, säkerhet, flyktingspolitik, arbetsmöjligheter, äldrevård m.m.

Det är inte bara invandring på deras manifest, utan mycket mycet mer.

Det verkar som om du har råkat ut för "Lyssna på medier och inte granska själv"

Lycka till i framtiden

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色