måndag 4 maj 2009

Makten över debatten

Lagom till första maj visade Novus Opinions mätning på de första uppmuntrande opinionssiffrorna för oss som är i oppossition på länge.

Är det någon som tror att Borås Tidning överhuvudtaget nämner det!

Skillnaden mellan de två blocken är 4,3 procentenheter till vår förmån. De tre i samarbetsgruppen har stöd av 49 procent medan den moderatstyrda regeringen hamnar på 44,7 procent. Det är inga stora förändringar sedan mätningen i mars, men det är i alla fall ingen fortsatt kräftgång för oss. Novus specialister tolkar undersökningen som att den långsiktiga nedgången för oppositionen nu bryts. Det återstår att se.

Men idag när Skop presenterar en opinionsundersökning där de ställer Mona mot Fredrik i popularitetsavseende och BT har möjlighet att rubricera det som att ”Reinfeldt utklassar Sahlin” är det intressant att publicera igen för en borgerlig blaska. Jag som trodde att monopoltidningen BT skulle avhålla sig att föra propaganda på nyhetssidorna. Men se det var naivt. Så här det i princip överallt i Sverige. En press med i stort sett borgerlig övervikt styr den politiska agendan inte bara på ledarplats och i debatt utan även i nyhetsbevakningen.

Arbetarerörelsens tankesmedja har idag utkommit med en rapport om partiernas opinionsbildande resurser. Rapporten har så mycket intressanta uppslag att jag nog inte kan undgå att återkomma till den.

Kom tillbaka VästgötaDemokraten – allt är förlåtet.

Inga kommentarer: