onsdag 6 juni 2012

Ziggy Stardust föddes 1972.

I år är det 40 år sedan Ziggy Stardust föddes. En Ziggy som har inspirerat många.

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (ofta förkortat till Ziggy Stardust) är ett koncept album gjord av  David Bowie ,1972. Albumet är löst baserad på en berättelse om en fiktiv rockstjärna som heter Ziggy Stardust. Albumet nådde nummer fem i Storbritannien och nummer 75 i Förenta staterna på Billboard Music Charts
Albumet innehåller, om än vagt, historien om en rock and roll karaktär kallad "Ziggy Stardust". Ziggy är en manifestation av en varelse som försöker att presentera mänskligheten med ett budskap om hopp. Ziggy Stardust är den definitiva rockstjärnan: sexuellt promiskuös, med ett vilt drogintag och med ett budskap, slutligen, av fred och kärlek, men han förstörs både av sina egna överdrifter av droger och sex, och av fansen.

Ziggy´s karaktär var ursprungligen inspirerad av den brittiska rock 'n' roll sångaren Vince Taylor som Bowie träffade efter det att Taylor hade haft ett sammanbrott och trodde sig vara en korsning mellan en Gud och en främmande varelse från yttre rymden.

 Bonus! Starman

Inga kommentarer: