fredag 27 mars 2009

Ljög de eller visste de ingenting?

För en vecka sedan röstade majoritetens högerinriktade partier igenom kundval i Borås. Ett av våra argument inom minoriteten var att nu kommer det att bli tyst i de privata hemtjänstföretagen. Nu blir det svårt för personal att kunna informera om missförhållanden inom hemtjänsten i fortsättningen.
En enig borgerlighet angav att personalen visst har meddelarskydd. Det skulle man minsan skriva in i avtalen.
Jag blir så ruggigt förbannad när jag nu ser vad regeringen beslutat i frågan. I går bestämde nämligen regeringen att meddelarskyddet inte ska gälla offentligfinansierad verksamhet i privat regi. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet ( Miljöpartiet är ett annorlunda parti på riksplan, eller hur?) hade lagt en reservation i ärendet men denna avslogs och regeringen klubbade igenom det förslag som innebär nej till meddelarskydd i offentligt finansierad verksamhet i privat regi.

Kommunalråden i Borås, Ulrik Nilsson, KG Drottz och Morgan Hjalmarsson, måste rimligtvis ha vetat att detta beslut skulle komma. Ljög de kommunfullmäktige rakt upp i ansiktet eller var de inte kunskapade om regeringens funderingar? Nu måste de ut och förklara sig! Kom igen och svara!

2 kommentarer:

Lennart Andreasson ( V ) sa...

Upprörande!

Det syns vilka borgarna företräder, inte f-n är det medborgarna!

Anonym sa...

Blir vansinnig när jag hör detta!!! mvh jocke