måndag 9 mars 2009

Skattehöjning eller populism?


Det har varit tyst om Anna Svalander i Boråspolitiken på sistone. Men nu är det slut på det. Hon börjar härmed sin valkampanj inför en hägrande riksdagsplats och kör med sedvanlig populistisk stil. Nu tycker hon plötsligt att politiker skall gå före i Borås med att sänka sina arvoden. Nästa steg för Svalander blir att, som en del andra borgare, ganska många nu, tycka att även kommunalare ska sänka sina löner.
Anna Svalander säger inget om att hennes partikamrater har sänkt skatten i Sverige med 100 miljarder för dem som har det bäst och nu vill att vanligt folk skall betala.
Hon borde i ärlighetens namn begära från den moderatstyrda regeringen att de betalar tillbaka de statsbidrag som de tagit från kommunerna.
Varför inte dra tillbaka hemmafrubidraget som de godkänt i Borås. Vårdnadsbidraget kostar ungefär 4 miljoner årligen. Att privatisera hemtjänsten är inte helt gratis heller.

Jag väntar spänt på vad andra personvalskampanjande Folkpartister ska hitta på i Borås för att bräcka Anna Svalander. Sådan personvalskampanj har vi sett tidigare i Borås. Slutade med att ingen folkpartist fick plats i riksdagen.

I Tranemo vill det centerpartistiska kommunalrådet sänka lönen för kommunalarna och frysa politikerarvodena på 2010 års nivå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tomas Gustavsson (s) drar sig inte för att sprida lögner i sin blogg, men som sossepolitiker så tål han naturligtvis inte att bli kritiserad eller ifrågasatt.

Det Anna sa i radion var att i svåra tider måste man vända på varje sten och våga tänka i nya banor. Tex att fritidspolitkerna som en symbolhandling borde sänka sina arvvoden. däremot var hon absolut motståndare mot att sänka några anställdas löner.

Men saklighet är väl inte Tomas (s) eller andra sossars grej.

Tomas Gustafson sa...

Du skall väl kanske vara försiktig med ordet lögn. I den här bloggen skrev jag att nästa steg förmodligen blir att begära att kommunalarna skall sänka sina löner. Jag tror fortfarande att det är det som hon vill. Att hon säger en annan sak beror på att hon är politiskt erfaren.
Det är ju ingen lögn att borgarna har sänkt skatten med 100 miljarder och nu vill att de som har det sämst skall betala.

Anonym sa...

"Guilt by association" kallas det du gjorde i ditt svar. Att länka en åsikt som du inte gillar till en person som inte har sagt det. Hur kan du veta vad en annan person vill? Är du tankeläsare? Eller är det den vanliga åsiktsregistreringen som ni sossar alltid varit så duktiga på och som du i hemlighet praktiserar och förordar? (Se jag kan också)