onsdag 22 juli 2009

Alla EU-förordningar är inte bra!

”Vi skulle starta en ny utbildning i nukleär teknik och efter att ha pratat med bland annat Säpo fattade vi beslut om att iranier och nordkoreaner inte får gå den”, säger Sven Engström, tf rektor på Chalmers.
Det måste banne mig vara olagligt att stoppa en hel grupp människor baserat på nationalitet från att gå en särskild kurs.

Läs här!

Är det någon som funnit kärnvapentillverkning i Iran. I Nordkorea har man bevisligen kärnvapen - men i Iran?
Nej, det här är ett tillfälle att förhala en idiotisk förordning från EU.

När det gäller den uppenbara diskrimineringen av dessa grupper då hörs inte Piratpartiet av. De hörs enbart då de anser att fildelare är diskriminerade. Men har Pp tänkt på att det bland de många iranier som vi har i Sverige kanske finns en och annan fildelare.

4 kommentarer:

Mikke Svensson sa...

Jag tror bara helt enkelt att vi inte har hunnit diskutera fragan an. Jag haller dock med dej att detta ar nog nagot som vi inom PP bor protestera emot. / Mikke

Friheten kostar allt sa...

All diskriminering av den enskilda individen är förkastligt oavsett kön, ras eller tillhörighet.
Att vi inte haft den debatten om just iranierna beror inte på ointresse.
Vi är mitt uppe i sommaren, många förbrukade mycket energi och omgivningens tålamod i sambandet med EU-valet så det är helt naturligt att man går i lite vila.

Men världen rullar på och så gör vi.
Oavsett vilken frågeställning vi står inför måste medborgarrätten stå i förrummet.
En del skulle kalla det för internationell solidaritet.
En annan medmänsklighet.
Vi pirater kallar det medborgarrätt.
MEN...Usama Bin Ladin skulle kanske inte vara förstavalet för mig, om jag arbetade med antagning av elever till svenska studie- och forskningssammanhang.
Däremot är det vettigt att ha en individuell prövning som för alla andra.

Allt är relativt...även när medborgarrätten står högst på agendan.
Det sunda förnuftet och folkets frihet måste vara "måttstocken".

Anonym sa...

Ok då...
Om man förflyttar detta lite till sidan av till tex...genealogi...som som just Svenskar var jättebra på för länge sen o tom lyckades få nazisterna att anamma detta tänk/program.

Ska då alla Svenskar! stoppas från alla utbildningar inom historia/genealogi/fysik, (tänk lånskallar eller kortskallar) som var en PRECIS!! vetenskap länge här i Sverige eller andra utbildningar som har med männsiskor att göra....kanske vi ska ta det till att INGA svenskar ska få utbilda sig till läkare pga sin historiska idioti när det gäller förhållandet till HUR människor är skapta??

Vad skulle Sven Ström säga om det??
Han kan ju i alla fall INTE neka till att han baserar sitt beslut på saker som är miljoner mindre säkra än det faktum att alla svenskar ansåg att runt 70% av jordens befolkning egentligen inte var människor.

Så igen då...:
VARFÖR låta en svensk utbilda sig till sociolog/läkare/arkeolog...eller vad som helst som har med männsiskan att göra??

Hallen

Friheten kostar allt sa...

@Hallen

precis :) Bra formulerat