torsdag 31 december 2009

Den store käre ledaren!Fredrik Reinfeldt jobbar hårt med att bygga image som den store ledaren. Han har tidigare sagt att han vill att Moderaterna skall vara ett statsbärande parti. Det finns inte många statsbärande partier sedan järnridån föll men de finns i länder som Kina, Nordkorea och Cuba. Han börjar i varje fall närma sig den personglorifiering som finns i dessa länder.
Åsa Lindeborg skriver om den store ledaren.

Nu idag skriver statsministern på brännpunkt återigen en massa floskler. Det finns ingen tröst för de i utanförskap eller alla de sjuka som lever i ovisshet om vad som kommer att hända dem i debattartikeln. Det är ett inlägg med alla klassiska politiska floskler som finns. Trots att han inte undertecknar debattinlägget med parti är det ren och skär moderatpropaganda. Det anmärkningsvärda är att den store ledaren skriver att: - ”Vår tids arbetarparti kommer inte att nöja sig med mindre än att de som idag känner av utanförskapet ska kunna komma tillbaka”.

Men säg till Statministern att:
- ett riktigt Arbetareparti skulle inte låta utanförskapet växa som alliansen har gjort.
- Ett riktigt arbetareparti inte skulle ha sänkt skatten på bekostnad av sjuka, arbetslösa, pensionärer och föräldralediga
- Ett riktigt arbetareparti skulle inte ha sänkt skatt med lånade pengar.
- Ett riktigt arbetareparti skulle inte ha försämrat arbetslöshets – och sjukförsäkringen.
- Ett riktigt arbetareparti skulle inte ens funderat på att försämra LAS och arbetsrätten.

Listan kan göras hur lång som helst. Men en sak är fullkomligt säker. Moderaterna blir aldrig, aldrig ett arbetarparti.

Hans finansminister skriver om samma saker i GP.

Trots allt visar dessa två moderater att i september 2010 står Sverige inför ett vägval. Moderaterna står som garanter för ett fortsatt Sverige med ökade klyftor, oansvarigt ledarskap och en massa otur. Eller så är du med att välja en rödgrön regering som ser till att minska klyftorna i samhället, som ser till att fördela resurser efter behov och där alla människor ges möjligheter att växa.
Välj ett Sverige som är möjligheterna land, istället för begränsningarnas.
Andra som skriver är bl.a Johan Westerholm, Peter Högberg och Peter Andersson.

Netroots finns progressiva bloggare.

Ett riktigt Gott Nytt Valår!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Käre Statsminister Reinfeldt
jag är mer konservativ än hela den Moderata kåren, jag vill nämligen vara på ett slott
hålla bjudningar och Soaréer och konserter och allmäna tillställningar för att kunna ge pengar till fattiga svenskar.
Att äta med silver sked och äta på guldtallrikar är ingen konst, men att äta med rätt människor är svårare.
Att låta VAM ta över Sverige som SÄKO meddelat sej, då blir sverige tvungen att avsätta Kungen, han är nämligen NAZIST. den blivande drottningen har gift sej med en SJUK blivande prins
Anmäl inläggetSvara på inlägget madame blanche
, 2009-12-31 15:46

Bernt sa...

Som pojken sa, "jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker" Dessvärre försökte Reinfeldt verkställa det han tänkte men ännu dessvärre, DET VAR INTE OTUR! För det var vad hans allians ville!

Svälter du så tvingas du försörja/mätta dig. Reinfeldt sket i hur vi ska göra det. Att inte klara sig själv som vuxen människa känns något förnedrande efter 35 års skattebetalande arbete, att bli sjuk och be om hjälp när man inte klarar sig själv är ännu mer förnedrande och att inte få det sänker dig en bit till och att tvingas be om hjälp igen och inte få det! Tack och adjö till Sverige som världens bästa och humanistiska välfärdsland.

"Om du som 32- åring hamnar i livskris så är du välkommen tillbaka som 36-åring" var bland det mest förnedrande jag hört från Reinfeldts arbetslinje. Snacka om vinkling som korkade/friska icke utsatta människor går på (bland mycket annat)! De, 36- åringen med avslutad livskris har alltid kunnat komma tillbaka, men Reinfeldt tacklar ut de riktigt varaktigt sjuka rätt över sargen precis som Börje Salming gjorde, men då var det idrott och tillfälligt!

Köss din röv om du som anonym svarar på detta. Jag är sjuk, jag är Reinfeldts utanförskap, jag var det under (s)regeringen också, jag har många vänner som är i samma sits. Jag vet att när (s) regerade hade vi en chans, nu har vi ingen om vi inte klarar det alliansen kräver. Många av mina vänner toppar sin sjukdom med panikångest och de ska tvingas ut i en verklighet de inte klarar av under namnet arbetslinje. Och bli en minskning i sjuktalet

Statistiken för arbetslinjen visar rätt, wow, sjuktalen minskar men vad har vi uppnått, socfallen ökar för att vi blir fattigare och anses arbetsoförmögna, arbetet vissa får är ett lönebidragsarbete eller en praktikplats som staten betalar. Misshandel, självmord, kriminalitet, drogmissbruk ökar av en tillfällighet, för det har väl inget samband.... eller? Hur står det till med framtidstron, regeringsförtroendekapitalet i Sverige, kan det ha samband med måbrakapitalet som inte finns förutom för de i innarförskapet som faktiskt mår och har det bra. Vet att finans, måbra mäter den statistik den mäter. Finans, framtidstro eller måbrastatistik får vi aldrig se från utanförskapets vinkel. Har du någonsin tänkt på att statistiken utgår från dem som har det mellanbäst

Det är väl innarförskapet som har makten att bestämma, de som tror att ingen i Sverige är fattig eller rik och att om du behöver hjälp och tror på att du får det. Du får ingen eller sällan hjälp, bara stjälp och en traumatisk upplevelse av ordet tyvärr och regler, paragraf den.

Om jag vore inhuman skulle jag önska att någon av Reinfeldts kära var en bland oss, men nej, det jag har upplevt önskar jag att ingen annan i Sverige ska uppleva!

Gott Nytt Regeringsskifte år 2010 och må alliansen känna på lite, men inte allt utanförskap de skapat, för får dem allt så skulle de ta livet av sig vilket många har gjort men ingen tagit ansvar för

Gott nytt liv