tisdag 29 december 2009

Timbro är inte seriösa

Timbro är en megafon för Alliansen. Och genom att de har den funktionen är de stöddigare än vad de någonsin har varit.

Genom sina s.k. rapporter vill de bana väg för ännu mer av privatisering och på så sätt svälta ut den offentliga sektorn. I den senaste rapporten, av Thomas Idergaard och Johan Kreicberg, påstår de att antalet byråkrater har vuxit snabbare än antalet välfärdsarbetare. De skriver i sin debattartikel att de har en helt unik bearbetning av statistiken. Tacka f..n för det. De skriver t.ex ingenstans i sin debattartikel att antalet människor som jobbar i vård, skola och omsorg är flera gånger större än de som jobbar inom administrationen. Det innebär att en nyanställd inom administrationen är procentuellt mycket större än en person som anställs inom vård, skola och omsorg. När kommunerna privatiserar och säljer ut till aktiebolag med mera behövs det många fler administratörer för att övervaka vad som händer med medborgarnas gemensamma välfärd. Med statistik som får stå oemotsagd kan Timbro bevisa vad som helst. Gemensamt med alla deras ”rapporter” är att de starkt ifrågasätts av dem som har insikt.

SKL skriver i ett pressmeddelande bl.a:
"-Det finns all anledning att kritiskt granska dessa siffror med tanke på att Timbro i augusti i år presenterade en studie som gick ut på att kommunerna skulle kunna avstå kultur- och fritidsområdet för att spara. Det visade sig snart att författarna gjort det enkelt för sig och inkluderat kommunernas kostnader för renhållning, snöröjning, gatuunderhåll, brandförsvar, miljöskydd och flyktingmottagning, viktiga områden som har haft stor aktualitet hela hösten och vintern", säger Håkan Sörman, VD på SKL.
"- Nu är de tillbaka med en fortsättning med samma syfte att stoppa statlig satsning på kommuner och landsting kallad "byråkratexplosionen" där man går tillbaka till åren 2001 - 2007 för att se hur kommuner i expansion satsat sina medel inom olika yrkeskategorier. Timbros siffror, en ökning av administratörer med 29 procent, rimmar illa med SKL:s personalstatistik som pekar på en konstant andel administratörer för åren 2005 - 2008 på 8 procent av arbetskåren", fortsätter Håkan Sörman.

Myter och Fakta om administratörer inom kommuner och Landsting.

Den nya given verkar vara att tillrättalägga rapporter så att dessa gynnar alliansens syften samtidigt som företrädare för alliansen inte vill debattera med minoriteten.

Andra som skriver om detta är bl.a Peter Andersson och Tord Oscarsson.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Därför borde intresseorganisationer få
mindre att säga till om.
LO, Timro, Greenpeace eller
vad de nu heter.
Det vimlar av dom och de har
ju bara sina egna medlemmar
bakom sig och inga andra.
Glöm inte det!

Mahamed Ali Abdi sa...

Hejsan!

Det är bra att du har koll på grejjern Thomas! Någon måste gå emot timbro

god fortsättning

mvh mahamed

Lev liberalt sa...

OM man jämför antal anställda inom SKL mellan 2003 och 2008 så har de ökat med 350 tjänster och avgiften till SKL har fördubblats under samma tidsperiod.

Antal anställda inom förbundet:
2003 294 anställda
2008 446

Antal anställda inom koncernen
2003 413
2008 605

Sveriges befolkning har dock inte fördubblats under samma tidsperiod.

Skattepengarna ska användas till välfärd och ingenting annat. Byråkratin har snärjt in oss i en labyrint där ingen hittar varken in eller ut.

Trevlig helg