tisdag 30 mars 2010

Traditionell högersyn på ökade klyftor i samhället.

Högern säger alltid att det finns en rad undersökningar som ger dem rätt i att jobbskatteavdraget gör att människor hellre jobbar. Men de anger aldrig sina källor. Det kan ju bero på att de inte har några.
Annars kan vi nog vara överens om att människor hellre jobbar än inte jobbar oavsett jobbskatteavdrag eller inte.
Men det vart tydligt efter intervjun som Ekot gjort med Reinfeldt att klyftan mellan dem som har arbetat och dem som jobbar skall öka. Att han sedan blandar in arbetsgivaravgiften som skatt är bara i syfte föra människor bakom ljuset, vilket är omoraliskt från Reinfeldts sida och bara är ett tydligt tecken på den panik inför valet som de känner.

Sedan vill Högern sänka skatten ytterligare för dem som arbetar och därmed ytterligare öka klyftan mellan olika grupper vilket visar att politiken är mossig och är en traditionell högersyn på samhällsutveckling. De har tydligen inte hört talas om att ökad jämlikhet mellan människor och grupper gör både människor och länder rikare.


Dessutom kommer högerregeringen inte med något alls till Götalandsbanan. Den fanns inte med i dagens utspel om infrastrukturssatsningar.

Inga kommentarer: