måndag 29 mars 2010

Lika och rättvis skatt ska det vara!

Det skall löna sig att ha arbetet. Skatten skall vara lika ovsett du arbetar just nu eller om du tidigare har arbetat. Kerstin Hermansson (C), riksdagskandidat, jublar över att nu kommer skatteåterbäringen. Pensionärerna skall veta att Kerstin Hermansson tycker att det är ok att ca 80 miljarder har de som arbetar fått i skattesänkningar och ca 11 miljarder inklusive det sista budet till dem som tidigare har arbetat ett helt liv. Fråga Hermansson varför hon tycker att det är just. Hur det faktum att pensionärer får betala mer i skatt skapar arbeten. Det är ju bara dumheter, eller hur?

Det är ett gigantiskt lurendrejeri och ett nygrillat valfläsk som högern presenterade igår. De fem miljarderna har samma fördelningsprinciper som högerns övriga skattesänkningar dvs. mest till dem som har störst pensioner.

En nyligen gjord opinionsundersökning som Novus Opinion har gjort visar att hela 89 procent av medborgarna tycker att det är fel att pensionärer betalar mer skatt än löntagare. Det visar att svensken tycker att högern för en orättfärdig och orättvis politik. Högern är omoraliska och för inte en anständig politik.
Debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt.

Röda Berget och Martin Moberg skriver intressant och underhållande om Högerns valfläsk.

Inga kommentarer: