tisdag 28 augusti 2012

Den störste av alla Flip-Flopare!

Mitt Romney när han får veta kampanjbidragets storlek
Den störste av alla Flip-Flopare, alla kategorier, är på väg till Tampa i Florida. Han ska försöka berätta vem han är för de republikanska väljarna. Tonvikten kommer att ligga på familjefar och en familjeman. Sin politik har han svårare att berätta om. Vindflöjeln Mitt Romney är känd för just det. Att ändra åsikt.

Som guvernör i det liberala Massachusett var han för aborter, för vapenkontroll, han ville tackla klimatförändringarna och han var för obligatorisk sjukförsäkring med kraftiga rabatter för dem som inte hade råd. Nu är han mot alla dessa reformer.
För ett år sedan ansåg Romney att skatten skulle vara oförändrad. Nu vill han kraftigt sänka den och mest för de rikaste. Till vilka han själv måste räknas till.

Mitt Romney är troligen inte någon som leder Republikanerna utan troligen kommer Republikanerna att leda Mitt Romney. Hur mycket kommer teapartyrörelsen att styra? Det mest tragiska i det hela är att utgången i presidentvalet inte är givet utan Obama kan inte vara säker på vinst.

Sådana här gökar har Romney med sig i sin kampanj.
Kommer nog att bli ett av de fulaste presidentvalen ever.

Inga kommentarer: