fredag 26 oktober 2012

Det är Alliansens fel att Sverigedemokraterna växer!

I opinionsmätningen från DN/Ipsos för oktober är Sverigedemokraterna det tredje största partiet. Under 2012 har partiet slagits med Miljöpartiet om den platsen. Det är alldeles förskräckligt tycker jag- men det är ett faktum som vi måste förhålla oss till.

Många tyckare förklarar det med att de numera är ett riksdagsparti och att SD lyckats med att få oss att tro att de numera försöker utesluta alla extremister trots att de inte alls har förändrat sin syn på omvärlden. Den nolltoleransen handlar mest om att SD vill ha en ordentlig toppstyrning utan demokratiska inslag. Rekryteringsbasen ser vi tydligt till exempel i Borås fullmäktige med personer som spyr sitt hat mot vissa invandrargrupper (muslimer), feminister, homosexuella och det s.k politiskt korrekta etablissemanget.

Jag tror att SD:s framgångar i opinionsmätningarna beror på att det har skett en gradvis förskjutning till deras vokabulär som innebär att människor ser dem som rumsrena. Låt mig ge några exempel:

I SVT:s partiledardebatt använde sig debattledarna av en frågeställning som mycket väl SD kunde använt. "Hur mycket invandring tål Sverige" är en mening som ger SD mycket utrymme och som gör dem rumsrena.

Flera tidningar,SVD, GP med flera använder ordet asylvåg i sina texter och rubriksättning. Ytterligare ett ordval som ger legitimitet till SD.

Tobias Billström ställer grupper av asylsökanden mot varandra och säger att den ena gruppen har mer legitimitet än den andra. Tobias Billström säger en sak men agerar som en fullfjädrad Sverigedemokrat. Han kommer inte att bli utesluten. Men hans agerande stärker Sverigedemokraterna hos Svensken.

Om vi inte är aktsamma så hamnar vi i en situation där ett främlingsfientligt och rasistiskt parti får rejält inflytande liknande den danska situationen.

7 kommentarer:

Anonym sa...


Skrattretande att du tror att
väljarna inte vet att invandringen
idag kostar oss 2% av BNP. Norge
stoppade 2009 invandringen av
ensamkommande män "under 18."
Kostnaden för dessa var då större
än kostnaden för hela den huma-
nitära norska insatsen i Afghanis-
tan, 950 mot 750 NOK.
"It´s the economy, stupid!"

bloggare på icedaniel.se sa...

Media har säkert en betydande roll. Men knappast Svt. Erfterlyst på tv3 har nästan uteslutande bilder på brottslingar från andra länder.

Nemokrati sa...

Håller helt med dig. SVT lät SD sätta agendan i partiledardebatten - så det ger stort genomslag.

Anonym sa...

Måste säga att denna hybris som råder inom partiet och media rörande att SVT ställer frågan "hur mycket invandring tål sverige" visar hur fel ute vissa är. Det är väl ingen som tror att sverige tål hur mycket invandring som helst?? Och det är onekligen mycket just nu. Eller?Sverige tar emot klart mest asylsökande än något annat land i europa och det krävs ingen einstein för att koppla samman detta och SD:s framgångar.

Roger Svensson sa...

Jag delar helt bloggägarens oro! Vad vi kan se här är tyvärr precis samma utveckling som ledde till Sovjetunionens fall. Alla tendenser till ”glasnost”- och ”perestrojka”-politik, typ ”vi måste kunna diskutera problemen öppet”, i media gällande invandring måste till varje pris slås ner eftersom risken är överhängande att den kan ledda till en farlig utveckling och kan ledda till att man legitimerar/normaliserar folkfienderna inom Sd. All ära till personer som Johanna Langhorst m.fl. som förstått detta!

Minst lika oroande är att ledande personer inom nomenklaturan börjat svaja, visst ger man, likt förrädarna inom Sovjets kommunistparti, fortfarande läpparnas bekännelse till nuvarande politik men gör samtidigt uttalanden som sår tvivel. Ens misstanken om att man inte helhjärtart stödjer multikulturalismen och solidarisk invandring från tredje världen måste få allvarliga konsekvenser för alla inblandade som varning. Fascister, både de öppna och smygvarianten, skall straffas och inte sitta i folkvalda församlingar eller kunna spridda sitt gift bland folket!

Här gör många en beundransvärd insats med renhållningen, t.ex. Transport är ett föredöme, men det är långtifrån tillräckligt vilket denna skrämmande opinionsundersökning visar. Det borde vara en självklarhet att en person som uttrycker fascistsympatier skall kunna fråntas anställning, bostad, rätt till de sociala skyddsnäten, medborgerliga rättigheter och sin pension! I svårare fall, typ Jimmie Åkesson, kan också fängelse och psykiatrisk vård bli aktuellt medan de i lindrigare fall kan räcka med obligatorisk omskolning för att personen i fråga så småningom skall återfå sina medborgerliga rättigheter.

Anonym sa...

Jag har svårt för den människosyn som säger att människor inte kan tänka själva. Texten ger mig också en obehaglig känsla av att skribenten vill införa censur d v s att vissa fakta måste döljas för väljarna "för den goda sakens skull". Den medborgare som inte vill ha demokratur eller ledare som föraktar folkviljan ser naturligtvis till att rösta bort dessa censurivrare. Av rent demokratiska skäl!

// Jan

Anonym sa...

Vad har rubriken med testen att göra?

Går ju att skylla på S också, eftersom det flesta som röstar på SD kommer från S.

Så det är S´s fel att SD växer, hade S varit bra så hade dom inte växt.