tisdag 16 oktober 2012

Får Krister Maconi hyra bil!Uppdraget som ledamot i Fullmäktige är kanske det finaste uppdrag man kan få som förtroendevald. Det är därför sorgligt att personer med förutfattade och rasistiska åsikter har valts in.Jag tänker särskilt på Sverigedemokraternas första namn i Borås Fullmäktigeförsamling, Krister Maconi, som i veckan skrev ett svavelosande inlägg på sin blogg om hur futtiga SVT är mot Sverigedemokraterna. Men sin rasism visades klart i vad han skrev om Romer i sin blogg:


”Huruvida romerna är mera överrepresenterade inom vissa brottskategorier kan jag i brist på kännedom om forskningsläget inte svara på med någon säkerhet, om så vore fallet skulle det dock inte av olika skäl förvåna mig det bittersta!”
Men Krister Maconi är i gott sällskap av partiets partisekreterare Björn Söder som skriver följande på Face-book.


 "Det kanske finns en anledning till att de nekas? Istället skriks det som vanligt i Sverige om diskriminering."

Björn Söders och Krister Maconis tanke är att eftersom några Romer är kriminella så är det OK att betrakta alla Romer som kriminella. Dessa båda herrar borde upplysas om att just det är att diskriminera.
Eftersom ett antal Sverigedemokrater är dömda kriminella så kan man fråga sig om en Sverigedemokrat får hyra bil hos mackarna!

Det som glädjer mig är att Jimmie Åkesson nu har bestämt sig för att utesluta alla rasister ur partiet.
Det betyder naturligtvis att bägge rasisterna Krister Maconi och Björn Söder kommer att bli uteslutna.

Inga kommentarer: