onsdag 27 februari 2008

Pinsamt försvarstal


Rätt så intressant försvarstal från kvinnan som gjort det till högsta konst att prata så länge att folk i allmänhet tröttnar och går. (Vem behöver vindkraftverk när Maud vevar på).
Anfall är bästa försvar. Så tycks näringsminister Maud Olofsson (c) ha tänkt med sin debattartikel i Svenska Dagbladet idag om regeringens utnämningspolitik. Hon verkar faktiskt inte förstå vad kritiken handlar om. Hon angriper den socialdemokratiska regeringens utnämningspolitik och betonar att den nuvarande regeringen ser till kompetens i första hand ( som att inte alla ser till kompetens). ”Vi sa inte att politiker skulle vara omöjliga att utse till olika tjänster”, skriver Olofsson. Hon hävdar också att huvudskälet till att Mikael Odenberg (m) fick en generaldirektörspost glömts bort i debatten kring utnämningen: han uppfyller kraven. Därmed tycks Olofsson ha missat poängen. Det var inte fel av regeringen att utse Odenberg. Felet var att väljarna gavs en bild av att han fått jobbet genom extern rekrytering i konkurrens med andra kandidater. Trots att den inhyrda rekryteraren bara hade Odenberg att välja på.
Jag ser henne framför mig muttrande om att "jag förstår inte vad de pratar om. Det står ju i kravspecifikationen att det skulle vara någon med regeringserfarenhet och då helst som försvarsminister. Och då valde vi honom. Vad är felet"


Det är bara så tröttsamt att höra Maud försvara den uppenbara dubbelmoral som högerregeringen ägnar sig åt i media. När det gäller utnämningspolitiken gör de tvärtemot vad de lovade i valrörelsen. Det blir i allra högsta grad pinsamt när man kommer ihåg den kampanj som de förde i valrörelsen, 2006.


Inga kommentarer: