lördag 9 februari 2008

Var är analysen!Borgerliga politikerna är verkligen på jakt efter människor som har det svårast. I värmland förvägras ej sängliggande sjuka, sjukskrivning. Jan Björklund föreslog i går att invandrare utan jobb inte ska få bo med sina nära och kära.


Idag föreslog Stockholmspolitikerna Lotta Edholm (fp) och Ulf Krisiansson (m) i en debattartikel i DN att jakt på skolkande ungdomar skall verkställas av socialstyrelsen samt polis. Om föräldrarna inte kan hålla sina barn hemma på kvällar och nätter ska polisen kunna köra hem dem. Skolkare är mer kriminella än genomsnittet, röker och dricker och har sämre betyg samt fuskar på proven, skriver de båda borgarråde. Jan Björklund var inte sen att hoppa på det tåget enligt Aftonbladet.
Men var är analysen! Vilka bakomliggande orsaker finns till skolket? Debattörerna har inga svar på den djupare problematik som skolket är ett uttryck för. Vad de föreslår är samma populistiska krav som kravet på att införa ytterligare betyg i skolan. Det är bara det berömda quick-fixet som folkpartiet ägnar sig åt.

2 kommentarer:

toggan sa...

Bara det kan rymmas i en fyndig rubrik, ett snärtigt inlägg eller en snygg poster så kan det bli fp-politik...

Johan Dahlberg sa...

Jag håller med dig i att det är helt fel vilket jag även skriver om på min blogg. Du hittar inlägget här!