söndag 2 mars 2008

Lite av allt

Det finns en hel del av problematik med privata utförare av offentlig verksamhet. Bland mycket är att alternativa driftsformer sätter meddelandefriheten ur spel. Det finns en rad sådana exempel. Ett av många är de ambulanssjukvårdare som efter otaliga påtryckningar på sin arbetsgivare utan resultat gick till pressen och berättade om materiel som saknades, om bårar som inte kunde användas med mera. De blev naturligtvis avskedade.

I Borås ämnar den högerledda borgerliga majoriteten lägga ut hemtjänsten på privata företag. Det minsta vi då måste begära är att meddelarfrihet läggs till andra krav vid upphandling. Jag tror att jag ska lägga en motion i frågan.Val i Ryssland idag. Någon som tycker att det är spännande? Medvedev vinner. Trots att han inte överhuvudtaget för någon valkampanj väntas han vinna med ca 60-70 procent. Det är i stort sett bara han som har synts i den TV som finns i landet. Det är en bild av den icke-demokrati som Putin lyckats bygga i Ryssland.

Det är över 100 miljoner som är röstberättigade och det finns fyra presidentkandidater. Varje kandidat har lyckats skrapa ihop de 2 milljoner namnunderskrifter som krävs för att kunna ställa upp i presidentvalet.

Zjirinovskij är en ultrakronservativ och främlingsfientlig presidentkandidat som förväntas få någonstans kring 1 0 procent av rösterna. Om han ställt upp i val i sverige hade det säkert varit för sverigedemokraterna.Centerpartiet knycker hej vilt återigen. Vi som socialdemokrater startade efter valet att se över vår politik tillsammans med våra medlemmar i rådslag. Det konceptet knyckte sedan moderaterna. Nu läser jag i tidningen att även centerpartiet ska se över sin politik i rådslagsliknande grupperingar.I en liten stor artikel i SvD läser jag om att en stor genstudie har kartlagt människans ursprung. Studien är ytterligare ett bevis för att den moderna människan har sitt ursprung i Afrika och spridit sig utåt. Dvs att svenskheten har sitt ursprung i Afrika. Den du!Presidentkandidatvalen fortsätter även i USA. Fortfarande spännande med fördel Obama. Dessutom går Spanien till val i veckan som kommer, närmare bestämt på fredag.

Inga kommentarer: