lördag 6 juni 2009

Sol och vårarpartiet - Piratpartiet!


En röst på Piratpartiet i morgon kan vara en röst för att legalisera narkotika. En röst på Piratpartiet på söndag kan också vara en röst för att legalisera prostution.
Piratpartiet handlar inte alls bara om nätet utan de har egentligen åsikter om det mesta men de vill bara inte berätta om sina åsikter före valet. Det är ett högerpopulistiskt enfrågeparti som i dag inte vill ge svar på frågor som klimatet, jobben eller brottsligheten. Piratpartiet vill ha din röst men de vill inte berätta före valet hur de kommer att rösta. Christian Engström som toppar Piratpartiets valsedel har exempelvis i radio sagt att han är öppen för att rösta för legalisering av droger och prostitution men det vill han inte prata om. Att han inte vill avslöja några åsikter före valet betyder inte att han inte har några. Piratpartiet är inte alls politiskt oberoende som de försöker påskina. Deras toppkandidat i EU-valet Christian Engström hade fram till 2006 höga poster i Folkpartiet och partiledaren Rick Falkvinge har ett förflutet i Moderaterna. Piratpartiet är ett högerparti i alla frågor som inte handlar om nätet.

Piratpartiet har ingen åsikt alls om prostitution. Prostution är, enligt dem, varken bra eller dåligt.
Christian Engström, pitatpartiets första namn, säger i en debattartikel i politikerbloggen den 22 maj att –”Piratpartiet har ingen politik i prostitutionsfrågan”. De har tydligen inte heller någon politik för jobben, ekonomin och miljön och inte heller för trygghetsfrågor på arbetsmarknaden. För den som brinner för dessa frågor likväl som för integritetsfrågorna är en röst på Piratpartiet bortkastad.

Det finns många skäl att rösta i valet till Europaparlamentet. För det första stiger arbetslösheten i Sverige snabbare än i många andra länder och riskerar att nå över 10 procent nästa år. Det är ett enormt slöseri, med mänskliga resurser och EU måste aktivt kraftsamla för att lösa arbetslösheten. För det andra är miljöarbetet inom EU ett mycket bra exempel på hur EU gemensamt kan möta problem och hot som enskilda länder inte kan klara av var för sig.

Rösta i valet till Europaparlamentet på söndag men ge inte din röst till Piratpartiet.

8 kommentarer:

Mr Profit sa...

Hoho! Så lustigt det är att se alla så ivriga att sätta etiketter på Piratpartiet när det närmar sig val. Vänstern kallar dem för ett högerparti, och högerpartierna kallar dem för ett vänsterparti. Det märks att gammelpartierna blir nervösa när de riskerar att förlora sina platser kring köttgrytorna, och först då är de villiga att lyssna.

Anonym sa...

Haha

Erik sa...

En röst på piratpartiet är en röst på ett parti som prioriterar medborgarrätt och demokratins fundamenta före "fyll i valfri text".

Thomas sa...

Ja, man kan inte göra annat än att "Le i mjugg" och ta smutskastningen mot Piratpartiet med ett "Överseendets Skimmer".
När de etablerade partierna har slut på sakliga argument tar de till vilka metoder som helst.
Dessa har de senaste veckorna irrat runt som berusade illrar i sin iver att stoppa medlemsantalet som bara växer och växer.

Erik sa...

En röst på piratpartiet är en röst på ett parti som prioriterar medborgarrätt och demokratins fundamenta före "fyll i valfri text".

Jens sa...

Nej satsa hellre på Socialdemokraterna som röstade för att multinationella skiv- och filmbolag skall få jaga svenska ungdomar med utpressningsbrev, hot om fängelse krav på miljonskadestånd osv. för något som medborgarna inte uppfattar som ett brott.

Vill man ha Bodströms datalagringsdirektiv, som kräver att operatörerna lagra medborgarnas telefonsamtal, datakommunikation osv. då skall man också rösta på Socialdemokraterna.

Vill man rädda jobben, då kan man lika gärna kasta tärning om S eller M, skillnaden i politik är inte märkbar för vanligt folk ändå.

SBJ sa...

Sol-och-vårare; Person som genom lögner och bedrägeri framställer sig själv som trevlig och sympatisk, för att sedan stjäla allt av värde han kan komma över.

Precis det som Sossarna och Moderaterna har pysslat med dom senaste 10-20 åren.

Vill man ha ett parti som värnar om folkets rättigheter, så är tyvärr Piratpartiet det enda riktiga alternativet.

Anonym sa...

En röst på Piratpartiet i morgon kan vara en röst för att legalisera narkotika. En röst på Piratpartiet på söndag kan också vara en röst för att legalisera prostution.

Vilket vansinnigt trams,de klart att du är avundsjuk på PP's makalösa framgång, men jag kan lova dej att detta bara är början.
Det är gott om tid till riksdagsvalet,så håll i hatten.
Om du inte har begripit det, så kommer dom yngre väljarna,och även äldre för delen (som inte vill leva i en Diktatur) att med tiden att bli äldre och på sikt helt dominera väljarkåren.
Så du har all anledning att vara orolig.