onsdag 25 januari 2012

Sjukdomstillståndet är hybris.


Visst är Socialdemokraterna i kris.

Trots det är ändå en fjärdedel av väljarkåren beredda att rösta på oss om det vore val idag. Och det när Socialdemokraterna har den värsta krisen någonsin. Trots det leder inte Alliansen särdeles stort över S, Mp och V. Alliansen borde inse att Socialdemokraterna kommer tillbaka. Med hösten 2011 och inledningen av 2012 trodde jag att den politiska -och ledarkris som Socialdemokraterna har genomlidit skulle gynnat M mer. Men de har fått ut förbryllande lite av vår kris.

Jag tror att Alliansen och framförallt Moderaterna inte ska känna sig för säkra inför 2014. Det går aldrig väl för den som lider av hybris. Med cirka 6 till 7 procents försprång till S, Mp och V och med ett krisande Kd som i de allra flesta opinionsmätningar hamnar under fyra procent, sitter inte Alliansen säkert.

Kom ihåg att anledningen till att Moderaterna och Alliansen idag är större än Socialdemokraterna och de rödgröna beror inte på Moderaternas framgångar, det försprånget bygger på Socialdemokraternas kris.

Fredrik Reinfeldt borde, liksom de romerska kejsare som han känner sig befryndad med, skaffa sig en liten slav som viskar i hans öra; Socialdemokraterna kommer tillbaka!
DN ,

Inga kommentarer: