fredag 18 januari 2008

Gammal Förlegade vision och tji leverans

Ett ytterligt nervöst Kd lägger förslag om att föräldrar ska kunna spara föräldradagar för att vara hemma med sina tonårsbarn. Rapporten kommer att offentliggöras på partiets kommun-och landstingspolitiska dagar nästa vecka. Som vanligt är det ett förslag från Kd som egentligen talar om hur mycket bättre det var förr då kvinnorna var hemma ända till dess barna flyttade hemifrån.


Kristdemokraternas förslag riskerar att göra inte bara kvinnor med små barn utan nu också tonårsmammor till en riskfaktor bland arbetsgivarna, vilket försämrar alla kvinnors ställning på arbetsmarknaden. Om Kristdemokraterna är intresserade av att stärka pappors roll i familjen, kvinnors ställning på arbetsmarknaden samt ge tonåringar mer tid med stödjande vuxna, så borde Kristdemokraterna haka på det redan lagda socialdemokratiska förslaget om en andra chans för papporna med outnyttjade föräldrapenningdagar. Men det röstade kristdemokraterna emot när motionen var uppe i riksdagen.

Det behövs troligen mycket mer än att kvinnan skall stanna hemma ytterligare en månad för att sökande tonåringar ska få stöd. Och det behövs oändligt mer för de tonåringar som behöver stöd vid psykiska besvär.
Kd borde ta ungdomars parti i än högre grad vad det gäller att värna ungdomars rätt till fritidsgårdar. Men i de sammanhangen ställer inte Kd upp.

De kommun- och landstingspolitiska dagarnas program har Kd döpt till "Vision och leverans". Skall det uppfattas med ironi- elller menar de allvar?

Det borde väl heta "gammal förlegad vision och tji leverans" - eller hur?

1 kommentar:

Daniel sa...

Hej!

Jag tänkte tipsa dig om min kampanj mot utförsäljningen av de statliga bolagen.

www.stoppautförsäljningen.nu

Det är dags att säga ifrån!

Daniel