tisdag 10 februari 2009

Anders Borg, Maud och kärnkraft

Han är allt bra lillgammel - han finansministern Anders Borg.

Så här sa han beträffande att ännu värre tider stundar.

"Vi är mitt uppe i vargavintern och det tar lång tid innan vi är ute ur skogen".
Ja, det är ett jumla "skitår", eller hur?

Det här är en film som den moderatstyrda Maud Olofsson borde titta på:
Kan någon centerpartist i Borås skicka den till henne? Mats eller Kerstin eller är de inte centerpartister längre?

3 kommentarer:

Magnus Eriksson sa...

Och hur skulle det vara om man försökte vara lite mer objektiv och se på alla argument, och inte bara de som stöder ens egen sak?

Här är t.ex. länken till FN-rapporten som angående Tjernobyl konstaterar att "there is no scientific evidence of increases in overall cancer incidence or mortality rates or in rates of non-malignant disorders that could be related to radiation exposure." http://www.unscear.org/unscear/en/chernobyl.html

Eller så kan man kanske nämna att säkerheten i Tjernobyl-reaktorn var obefintlig och att de få reaktorer som finns kvar av den typen är är så rejält ombyggda att risken numera är minimal. I nya reaktorer är risken för härdsmälta i princip obefintlig och i nästa generation reaktorer icke-existerande. Se t.ex. här: http://nuclearinfo.net/Nuclearpower/TheScienceOfNuclearPower

Vad gäller avfallet forskas det också på alternativ, t.ex. på möjligheten att i breed-reaktorer använda uttjänt bränsle på nytt för att korta halveringstiden till 500 år. Det måste också ses som mer än lovligt korkat att tro att vi på 100 000 år inte kommer hitta på ett effektivt sätt att ta hand om avfallet.

Anonym sa...

"säkerheten i Tjernobyl-reaktorn var obefintlig och att de få reaktorer som finns kvar av den typen är är så rejält ombyggda att risken numera är minimal."

- Sanningen är att säkerheten sattes ur spel av människor för att de inte visste bättre. Ingenting garanterar att just detta händer igen. När olyckan sker blir resultatet omätbart. Kolla denna enkla test hur du vill satsa din framtid: säkerheten i Tjernobyl-reaktorn var obefintlig och att de få reaktorer som finns kvar av den typen är är så rejält ombyggda att risken numera är minimal.

Anonym sa...

Blev ju fel inklipp i förra inlägget:

http://www.youtube.com/watch?v=mNQfYineLno