onsdag 11 februari 2009

SD tar första steget

Sverigedemokraterna tar första steget in i Europaparlamentet i och med att de fått observatörsstatus i den europeiska partigruppen Alliansen. Den enda partigrupp som tar emot dem och som också passar dem.


AEN består av högerpartier som Dansk Folkeparti, italienska Lega Nord, irländska Fianna Fáil och polska Lag och Rättvisa.


Sverigedemokraterna kommer till sitt rätta jag med Dansk Folkeparti som är ett främlingsfientligt och högerpopulistiskt parti i Danmark.

– Lega Nord är ett bisarrt främlingsfientligt och inskränkt parti, menar journalisten och Italienkännaren Anders Ehnmark. Lega Nord är Italiens nationaldemokrater. Även Det polska partiet "lag och rättvisa är ett nationalistiskt främlingsfientligt och homofobiskt parti. Liksom Fianna Faíl är partiet ett av de värsta abortmotståndarna i Europa.

Vad har Sverigedemokraterna i Europaparlamentet att göra? De borde förstå att Europa mest består av utlänningar och det är väl därför de är emot EU-gemenskapen.

2 kommentarer:

Göran Eriksson sa...

Vilken tönt du verkar vara

Tomas Gustafson sa...

Du är inte speciellt mångordig, eller hur Göran. Din kommentar är den vanliga när jag skriver om SD. Jag gillar inte SD för dess politiks människovärdering. Du gillar inte dem som är emot SD. Så enkelt är det.