fredag 24 april 2009

Rent snömos

Observera att här saknas en bild på Anne-Marie Ekström.

Det är bara att konstatera att det var fel Anne-Marie Ekström som jag skrev om på bloggen igår. För det ber jag Anne-Marie om ursäkt.

Men jag kan också konstatera, utifrån de tre inlägg som den Anne-Marie som jag egentligen avsåg skrev på min blogg, att alldeles säker på att det inte var hennes nam var hon inte. Vilket tyder på att det kanske är många namnlistor som Anne-Marie undertecknar.

För Folkpartiet borde det samtidigt vara intressant att höra att hon anser att som ersättare behöver hon inte ta ansvar för Folkpartiets beslut. Vi Socialdemokrater tar ansvar för vår politik vare sig vi är ersättare eller ordinarie ledamöter i Fullmäktige, nämnder och styrelser.
Det bara sagt som en konsumentupplysning till Boråsaren.

Det vore kanske spännande om den officiella personen Anne-Marie Ekström stämde mig för att jag använt en bild på google som föreställer Anne-Marie Ekström. Inte minst intressant vore det om hon stämde mig i dessa dagar med FRA och Ipred och frihetspartiet ”Piraterna”.

Sitter du som din kollega Anna och klockar mig och tar tid när jag talar i fullmäktige så säger det mer om din uppfattning om demokrati och om folkpartisyndromet än om min talekonst. I högsta grad anmärkningsvärt med ett sådant barnsligt beteende.

Men den här historien är som sagt inte riktigt avslutad ännu. Som Anne-Marie skriver i sin blogg har Brämhults kommundelsnämnd haft sammanträde och där har majoriteten klubbat ett antal besparingar för kommuninnevånarna, däribland avsevärda neddragningar inom skolan. Anne-Marie Ekström är ersättare i nämnden och är kanske rent formellt därmed inte medskyldig till majoritetens beslut. Inte vet jag. Men det sägs att hon fick hoppa in som ordinarie och om det är sant så vete f..n om hon inte är ansvarig. Rent faktiskt så vill du spara på dem som är särskilt utsatta och som samhället borde ta särskilt ansvar för. Och att säga att ni tog besparingarna men att ni egentligen inte sparar är ju faktiskt rent snömos från din sida.

Anne-Marie är inte nödbädd till ytterligare en karriär och det inom EU-parlamentet. Det är kanske en fungerande strategi att inte skriva om politiken du tänker föra om du hamnar i Bryssel men jag tycker att du ska börja berätta för oss andra om din politik vad det gäller jobben, finanskrisen, miljön/klimatet, solidariteten och inte minst Lavaldom och den svenska modellen. Jag ser fram mot att få höra om det.

1 kommentar:

Anne-Marie Ekström sa...

Som sagt kolla fakta. Jag blev faktiskt fundersam om det var någon som undertecknat i mitt namn. Och jag erkänner att jag borde gått in och kollat först. Men när du påstår att jag inte tar ansvar för majoritetens budget så är du ute och cyklar. Det gör jag visst. Men det du skrev var att jag röstade. Och det gjorde jag inte.
Sedan när det gäller kommundelsnämnden. Så visst var jag delaktig i beslutet. Jag tycker inte att det är speciellt roligt att spara men finns det inga pengar så finns det inga pengar. Jag vill inte spara på dem som är särskilt utsatta och så blir det inte heller. Självklart ska jag bevaka frågan.
Jag ber om ursäkt om jag kritiserade dina långa inlägg och jag sitter inte med klockan men det finns något som heter respekt för andra människor. För att vi ska kunna ha en demokrati där alla kan deltaga, även arbetande människor, som kanske måste gå upp kl 6 eller till och med 5 på morgonen, eller småbarnsföräldrar som har barnvakt, så måste alla ta sitt ansvar och försöka korta ner det man har att säga. Det går om man bara försöker.
Just nu var inte frågan vad jag vill göra i Europaparlamentet men jag lovar att det kommer du att få veta. Bland annat vill jag jobba för att förbättra villkoren för en bättre konkurrens inom den öppna marknaden. Småföretag och entreprenörskap är viktigt för att minska den globala krisen. Men då måste företagen inom EU få konkurrera på lika vilkor, även inom tjänstesektorn. Protektionism är inte ledordet utan frihandel.