onsdag 22 april 2009

Ska de ha lön, eller?


Piratpartiet, som inte bara ska delta i parlamentsvalet i Sverige utan också Europaparlamentsvalet om snart en månad är ett enfrågeparti. Deras politik handlar framförallt om att allt skall vara fritt och gratis. Vad de tänker göra när det kommer till arbetslöshet, finanskris, sjukvård, infrastruktur med mera har de inga ord för.

Därför undrar jag om de tänker uppbära lön i Europaparlamentet eller om de tänker jobba gratis i EU-parlamentet i enlighet med deras vision. Vore kul att få reda på.

När jag läser om deras syn på EU och hur EU fungerar men även hur den svenska parlamentarismen fungerar enligt dem så förstår jag att ledningen för Piratpartiet inte har fattat mycket.
Här nedan kan du, som ev inte sett dem tidigar, följa deras retorik.Andra som skriver om fenomenet är t.ex Matilda Ernkrants eller politikerbloggen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fast det är ju egentligen inte intressant i sig om dom skall ha lön eller inte. Det intressanta är varför partiet kan komma fram i att försvara våra demokratiska grunder och vi andra - oavsett partifärg - som tillhör etablerade partier står fullständigt som fågelholkar. Det är det som är det intressanta! Vi säljer ut vårat privatliv till näringslivet och det borde beröra åtminstone arbetarrörelsen kraftigt. Hela farsen i domen mot piratebay har ingenting med nedladdningar att göra...det handlar om helt andra saker.

Michael Arvidsson

Grå sa...

Tack för inlägget. Det var så intressant att jag var tvungen att visa det för några bekanta. Det resulterade i några till medlemmar till Piratpartiet.

Anonym sa...

"Deras politik handlar framförallt om att allt skall vara fritt och gratis."

Du har just bevisat att du inte fattar vad det handlar om. Det handlar inte om "gratis". Det handlar om "frihet".

Anonym sa...

Hej Tomas!

Bra att du vädrar dina frågeställningar på nätet så att du kan få återkoppling. Gå nu in till Matilda Ernkrants inlägg igen och läs mitt och andras svar så slipper vi småbarnsföräldrar upprepa oss här:
http://matildaernkrans.blogspot.com/2009/04/ett-politiskt-val-borde-vara-mer.htmlSom socialdemokrat får du inte missa SAP-gräsrotsarbetet av Anders Widén!

Mikael Popovic sa...

En av våra demokratiska grunder är att upphovsrättshavare själva har rätt att bestämma hur deras arbete används och sprids. Det är något som kämpats för sedan 1700-talet, det har utvecklats för att skydda kreatörens rätt. Den rätten anser jag gå före rätten att maskera sig när man begår brott på internet. Hela retoriken från PP är extremt barnslig, men vi ser den idag återspeglad i Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Allt grundat på missinformation, lögner och okunskap. Piratpartiet är bara ett väldigt stort försök att rättfärdig kriminalitet. Att dessa människor ens använder ord som integritet är ett hån mot alla, vars arbete de förespråkar en kränkning av. Med deras egen retorik så skall de ej ha partistöd eller löner om de blir invalda. För varför skulle deras "arbete" var mer värt än en låtskrivares. Varför skulle deras "arbete" förtjäna mer respekt än en manusförfattares?
Hur korkade vi än uppfattar piraterna, inte de utanför somalia utan de på vår egen bakgård, så är de ett reellt hot mot kulturen.

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Dennis Nilsson sa...

@MIkael Popovic
"Hur korkade vi än uppfattar piraterna, inte de utanför somalia utan de på vår egen bakgård, så är de ett reellt hot mot kulturen."

Det reela hotet mot kulturen är de ståndpunkter du har svalt med hull och hår.

Som kulturarbetare vill jag inte vara skivbolagens slav. Du har förmodligen inte läst det finstilta i ett skivbolagsavtal.

NU kan inte längre skivbolagen erbjuda slavavtal när det finns alternativ.

Internet och fildelningen är det bästa som hänt oss kulturarbetare.

Klarar du inte att försöja dig på din musikproduktion så kan du fortsätta med att vara musiklärare.