fredag 2 oktober 2009

Nya Arbetarpartiet - tro dem inte!


De kallar sig för det nya arbetarpartiet men de agerar föraktfullt och vägrar att träffa europafacket. Det har varje ordförandeland tidigare gjort men inte den borgerliga regeringen i Sverige. Jag tror att Moderaterna på Europanivå visar den rätta djupt liggande åsikten om arbetarerörelsen och att den bild som de visar upp inrikes är djupt falsk.


Ett annat utmärkt exempel på den arbetarefientlighet som moderaterna visar upp är regeringens förslag att inte lagstifta att utländska gästande företag ska ha en representant i Sverige vilket utmanar möjligheten att träffa kollektivavtal. Det skriver de fackliga ordförandena Anna Ekström Saco, Wanja Lundby-Wedin LO och Sture Nordh TCO.

Att bevaka arbetares intressen genom att det finns en förhandlingspart är centralt i den fackliga verksamheten. Detta försvårar det sk arbetarpartiet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror inte arbetare bryr sig särskilt mycket om det. Arbetarparti blir den som ger arbetaren mest i plånboken. Just nu leder Reinfeldt med 3-0

Anonym sa...

Jag har en anställd.
Sedan alliansregeringen kom till makten har denne person fått ca 2000 mer i handen på grund av skattesänkningar.
Nu lönar det sig att arbeta

Allierad

Britta Sethson sa...

Ett fackföreningsfientligt arbetarparti är per definition en omöjlighet

Tobias Arvidsson sa...

Facken kräver en politik som innebär att det skapas mindre jobb, att en större del av arbetarnas löner ska stjälas utav staten samt driver på inflationen som gör att värdet på arbetarnas löner sjunker.

Vem behöver facket?