torsdag 8 oktober 2009

SD nominerar kriminell


En av de få kvinnorna i toppen av Sverigedemokraterna är Carina Herrestedt. Hon gick med i Sverigedemokraterna så sent som 2006. Hon sitter i kommunstyrelsen i Landskrona och var femte namn på SD:s lista i EU-valet. SD:s valberedning vill nu göra henne till partiets andre vice partiledare. Valet sker nästa vecka vid partiets landsdagar i Klippan på hemmaplan för SD.


Herrstedt driver webbplatsen "Carina och Stefans SD Blogg" med sambon Stefan Olsson (ordförande för SD Landskrona). I april förra året slog Lunds tingsrätt fast att de tillsammans gjort sig skyldiga till förtal. Paret hade skändligt pekat ut en politisk motståndare - Malmöbon Fredrik Jönsson - som sabotör och brottsling. De dömdes att betala 5000 kr i skadestånd.
Nu har paret förtalat igen och riskerar därmed att dömas på nytt för förtal av samma person.


Efter problem med kriminella medlemmar har Sverigedemokraterna under senare år till media uttalat en hård linje mot medlemmar som bryter mot lagen. Den hårda linjen är dock enbart ett spel för gallerierna. Det är bara något man säger utåt. Inåt applåderas paret.


Carina Herrstedt har inte fått någon reprimand från partiledningen med anledning av förtalsdomen. Inte heller den pågående förtalsprocessen har föranlett kritik. Däremot belönas hon med vice partiledarpost av partiet.


Carina Herrstedt säger att hon ser tingsrättens förtalsdom som en del av en kampanj mot SD.

- Det finns väl ingen del av samhället som inte försöker motarbeta oss, säger hon.


Lite av Berlusconis syn på saker och ting. "Är du inte med mig så är du emot".

5 kommentarer:

Buford. T Justice sa...

Kul med självutnämnda experter på SD. Du skriver nazism som taggar, kan du ditt partis smutsiga historia, eller din partiledares smutsiga historia. Man är inte kriminell i ett civilt mål, Carina Herrstedt förekommer inte ens i brottsregistret. Ni självgoda sossar är bara så dåligt pålästa. Hur är det själv med alla dömda pedofiler ni har i (S), senast var det en i kyrkofullmäktige. Ta gärna debatten men var saklig och kunnig, inte osaklig eller okunnig!

Tomas Gustafson sa...

Buford T Justice var en mycket rolig polis i filmen Smokey and the bandit. Den polisen höll sig inte helt inom den lag som han var tillsatt att värna. Att du döpt dig till just det kanske säger en del om SD:s syn på lagen.
I alla partier finns människor som begår kriminella handlingar men det är bara i SD som de får topppositioner inom partiet.

Anders @ ungsvensk.se sa...

Kul att en kommunist som representerar Sveriges mest kriminella parti uttalar sig!

Tomas Gustafson sa...

Svar till Anders ungsvensk.
Om du läst bloggen skulle du förstått att jag är Socialdemokrat och inte kommunist. Om du vet med dig att KFMLr är kriminellt bör du i anständighetens namn redovisa det.
Men det kanske inte är så kul.

Anonym sa...

Han är faktiskt med i Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) - www.skp.se. Hans bloggadress är www.frilansaren.se/fredrik