torsdag 25 februari 2010

Svenskhet är främmande för Sverigedemokrater.


Dagens fullmäktigemöte i Borås gick snabbare än vad jag trodde ifrån början. Fullmäktiges Sverigedemokrat hade laddat för en lång debatt om svenskfientlighet som är ett begrepp som de nu odlar.

Eftersom det är besvärande för dem att förknippas med främlingsfientlighet har de kommit på att använda sig av begreppet svenskfientlighet – vilket är vad man kan säga ren och skär gallimatias. Men det är ett försök för dem att svänga fokus från främlingsfientlighet till svenskfientlighet. Sverigedemokraterna hävdar att det finns ett generellt svenskhat bland invandrare. När en invandrare begår ett brott som drabbar en svensk är det svenskfientlighet. Om en invandrare gynnas av kvotering är det ett exempel på svenskfientlighet. Det är ett vanligt tema i de massproducerade motioner som William Petzäll lämnat till fullmäktige i Borås. Motionerna, som alltid utmynnar i ett främlingshat, är otäcka och men samtidigt förfärligt tröttande.

Varför någon skulle plåga sig till den milda grad att de bor i ett land med ett folk som de hatar kan inte Sd förklara. Och att en så stor och inte speciellt homogen grupp skulle enas i ett svenskhat är svårt att förstå. Kanske William Petzäll kan förklara denna masspsykos.

Däremot talar Sd aldrig om den svenskhet som vi är kända för i hela världen. De grundläggande kristna värden som vi är uppfödda med att alla människors har lika värde och lika rätt oavsett var de kommer ifrån eller vilka de är. Det är svenskheten.

Den grundläggande ideologin som Sd förespråkar är mil från den svenskhet som de påstår stå för. De pekar finger åt alla dem som de uppfattar som annorlunda oavsett de är muslimer, homosexuella eller förespråkar jämställdhet mellan kvinnor och män.
Det är ett parti som vill skicka kvinnor med expressfart till femtiotalet och deras ideologi och budskap syftar till att förstärka människors rädslor.

Deras budskap syftar till att punktera just det som Sverige och svenskarna är kända för i hela världen – öppenheten, solidaritet, rättvisa och vissheten om att varje människa är unik men att människovärdet är lika.

Så, William Petzäll, vilka är svenskfientliga i Sverige?

6 kommentarer:

feminix sa...

Alltfler svenskar drabbas av invandrares brottslighet, alltfler känner någon som drabbats. Min granne blev rånad mitt på ljusa dagen, ja, av en invandrare. Radion gjorde program med invandrarkillar som i gäng roar sig med att råna ensamma, klena "dumma svennar". Tar deras pengar, telefoner, jackor, mopeder. Aldrig råna sin a egna, bara dumma svennar. De skrattar och säger att svenskar är så lätta att råna, så fega, har inte ett gäng bröder och kusiner som kan komma till hjälp. Vilket de själva har. Finns på youtube. När man väl fått upp ögonen för verkligheten kan man inte blunda längre. Men många är omedvetna som du - ett tag till.

Johan sa...

Haha, Du tog inte debatten öga mot öga med William i fullmäktige - Samtidigt som du sen tar den på din blogg.

Väldigt modigt av dig!
Rädd att bli bortgjord må tro?

Daniel sa...

http://www.youtube.com/watch?v=ZK4FmJYEohg

Detta är Svenskfientlighet!

Ta debatten i fullmäktige istället för via bloggen nästa gång tack!

lordkur sa...

Fegt av dig att inte våga ta debatten i fullmäktige.. Visar bara att du inte har nåt vettigt att komma med..
SD in i riksdagen!!! =)

Anonym sa...

Hej tack för trevlig läsning!


inbrottslarm
barnkläder

Bunny sa...

http://katidis.wordpress.com/2010/03/17/svennehora/

Mvh