fredag 19 februari 2010

"Hyr en rysk kock"

Några nedslag över det som regeringen har ägnat sig åt och kommer att ägna sig åt framöver. Observera att jag i viss mån ironiserar.
Sverige - det nya Matlandet är regeringens vision för att skapa fler jobb i hela landet genom att satsa på det som vi är bra på; mat och upplevelser. Hushållsnära tjänster kommer att utökas med hyr din egen kock. Eller som Maud säger " Tänk dig att komma hem från jobbet och mötas av nytorkade golv i vardagsrummet, tvätten ligger struken och hopvikt. I köket är disken från frukosten ren och inplockad. Din nya mediamaskin är monterad och ihopkopplad. Det är bara att sätta på musiken. Och bäst av allt -din inhyrda ryska kock är i full gång med att tillaga en gourmetmiddag till dig och din familj".Första steget mot en avgiftsbelagd högskola och universitet startar. Nästa steg ryktas att bli avgifter för alla. Då har regeringen äntligen effektivt stoppat arbetareklassens barn från att få högre utbildning.
Regeringen har beslutat om direktiven till utredningen om upprättelseprocess för enskilda som utsatts för övergrepp och vanvård i den sociala barn- och ungdomsvården.
- Huvudsyftet med regeringens beslut är att det fortsatta arbetet leder fram till åtgärder som innebär en upprättelse för de som drabbats av vanvård, även om det aldrig går att ersätta en förlorad barndom, säger äldre- och folkhälsominister Maria Larsson.

Det är bara det att denna frågan har sönderutretts i flera år. Är det inte bara att ge de drabbade upprättelse och kompensation? Varför vänta ytterligare ett par år med en utredning?Nu skall speciella jobbcoacher för invandrare konkurrera med mentorer för invandrare i syfte att skaffa invandrare jobb. Det är bara en liten, liten hake. Det finns inga jobb! Om inte syftet är att mentorerna skall hjälpa till med att starta egna företag för tjänster inom det allt större området - Hushållsnära tjänster dvs låglönearbete.Och så är det slut med gratisresandet vid katastrofer utomlands.
Regeringen föreslår att den som får hjälp vid en konsulär katastrofinsats ska ersätta staten för de kostnader som uppstått när han eller hon har evakuerats eller har fått hälso- och sjukvård. Ersättningsnivån till staten bör kunna täckas av en bra försäkring. Det har väl alla!- "Svenskarna har stora förväntningar på att staten ska kunna hjälpa, och visst ska den det när det verkligen behövs. Men det är viktigt att komma ihåg att den som vistas eller bosätter sig utomlands gör detta på eget ansvar", säger utrikesminister Carl Bildt.Slutligen har välfärdsminister Christina Husmark - Pehrsson idag deltagit i ett välfärdsseminarium med titeln -
"Hur väl färdas Sverige som välfärdsstat? - vad betyder globaliseringen och hur slår Allians för Sverige på välfärden?"I varje fall borde det vara titeln.

Inga kommentarer: