söndag 22 november 2009

Folkpartiet tar flera steg åt höger

Folkpartiet har samlat stora delar av sitt parti i Växjö under helgen för att avhandla sitt landsmöte.
Till exempel var inte partiet moget att införa medborgarkurs för nya svenskar. Personligen tycker jag att medborgarkurser kan behövas för Sverigedemokrater och de av folkpartisterna som står bakom förslaget. Det är med sådana förslaget som folkpartiet hjälper Sverigedemokraterna till riksdagen.Med Folkpartiets politik kommer inte heller Sverige någonsin bli jämställt.


På samma landsmöte har sedan Folkpartiet bestämt sig för att driva försämringar av lagen om anställningskydd för att det ska minska arbetslösheten bland unga. ( av någon konstig anledning kallar de det för att modernisera. Lika mycket modernisering som Sverigedemokraternas familjepolitik) Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker mest illa om av detta. Den ideologiskt drivna men kontraproduktiva utbudspolitiken - eller den av djup okunnighet framdrivna högersvängen inom Folkpartiet.


Personligen är jag djupt upprörd av alla dem som i debatten ställer sig på arbetsgivarens sida och helt struntar i att ta reda på hur arbetsrättslagarna fungerar. Det är att välja sida och i varje fall jag skall göra allt jag kan för att i varje inlägg visa på det. Socialdemokraterna 'är alltid på de svagaste sida


Sedan är det en helt annan femma att majoriteten i Borås på bloggen avstår från att debattera och att folkpartikelen istället ägnar sig åt att i sin blogg skriva om hur ansträngande hennes dagarna har varit. Eller hur fyndig den moderata kommunalrådet är på att författa Limerickar. Hur som helst förstår inte någon av dem något av vad en blogg skall vara till för.Peter Andersson

3 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Vad är definitionen på "höger".

BLUFF!

BLUFF!!?

Anne-Marie Ekström sa...

Vad jag skriver på min blogg är min ensak. Jag skriver om min vardag blandat med politik. Vardagen är också politik. Du behöver inte läsa bloggen om det inte passar. Sedan tycker jag också att det är trist att inte fler från majoriteten bloggar. Men det kanske är för att man helt enkelt inte hinner. Med jobb, familj och fritidspolitik. Så enkelt är det. Och det måste man visa respekt för. Sedan får jag inte riktigt klart för mig om det är Peter Andersson som skriver eller Tomas Gustafson. Lite mer tydlighet tack.

Tomas Gustafson sa...

Anne-Marie Ekström påpekar mycket riktigt att hon skriver vad hon vill i sin blogg. Det är sant. Men jag kan inte förstå varför hon inte skriver om sin politik (eller andras) när hon ändå finns på en bloggportal för fullmäktigeledamöter. De som valt att avstå från bloggeriet har ju gjort det. Men det har Anne-Marie inte gjort.
Jag noterar också att hon passar på de politiska inlägg jag gjorde från de Folkpartistiska besluten vid Landsdagarna.
Om du dubbelklickar på namnet Peter Andersson så får vem som helst läsa vad han har skrivit. Gör det Anne-Marie.
Kraxpelax - vad är det för något?