lördag 14 november 2009


Undrar vad Maud Olofsson sysslar med som Näringslivsminister och vice statsminister? Till och med borgarnas husorgan DN och SvD anser att hon slåss vilt för sitt politiska förtroende.

Hon vägrar att uttala sitt stöd för Vd Lars G Josefsson samtidigt som hon uttalar förtroendet för styrelsen. Hon yttrar sig om någon slags förtroendekris men det är uppenbart att det är hon själv som utgör förtroendekrisen.
Hon är också så pass panikslagen att hon till och med anklagade oss sossar för att inköpen av kärnkraft och kolkraft i Tyskland, under förra regeringen, har försvårat ägarfrågan. Hon glömmer då att upplysa oss väljare att det under Olofssons ledning köpts ett nederländskt kraftföretag för över 100 miljarder.


Faktum är att det nog numera har gått upp för Maud Olofsson att hon vid överenskommelsen med sina alliansbröder om kärnkraften blev grundlurad. Uppgörelsen banade väg för en utbyggnad av kärnkraften. Det förstod hon inte.


Lägg samman Maud Olofssons hantering av Volvo, SAAB och fordonsindustrin i stort tillsammans med hennes brist på att ta ordentligt ägaransvar för Vattenfall och det är läge att istället uttala misstroende för näringsministern.


Andra som skriver är bl.a Peter Andersson och Eva-Lena Jansson.

2 kommentarer:

Per Carlsson sa...

Hej Tomas!

Jag håller med om allt du skrivit om Maude. Hon har vimsat bort sig rejält...

Du missar väl inte att kolla in sveriger just nu hetaste blogg???

http://pellespodium.blogspot.com/

Ha det
Per

Anonym sa...

Det är klart att dom vet att kärnkraften måste byggas ut, liksom vattenkraften. Men lusten att dra det politiska lasset är liten.