onsdag 11 november 2009

I Vellinge är friheten större


Den moderatstyrda kommunen Vellinge förnekar sig inte. De har länge nekat att ta emot asylsökande. Så här sa Göran Holm tidigare – Vi protesterar inte mot flyktingar, utan mot att statens bidrag till kommunerna inte täcker kostnaden. Då vill vi inte ställa upp.
Nu kommer det att öppna en flyktingförläggning i Vellinge genom Malmö stads sociala resursförvaltning. Den ska ta emot ensamkommande flyktingbarn.


Denna anläggning vill Vellinge´s starke man borgmästaren( han vill bli kallad så) Göran Holm stoppa. Det är i Vellinge Moderater bor och verkar, inga Nya Moderater, utan bara Moderater. Som de är. Där har de absolut majoritet och ska kanske ses som ett moderat mönstersamhälle. Det kanske inte är så konstigt att det är grogrund för främlingsfientliga partier just i Skåne. Delar av moderaterna delar deras åsikter.

Bland annat skriver även Röda Berget, Jan Johansson och Markus Blomberg om samma sak.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hipp Hurra för lilla Hököpinge i Vellinge som säger nej till att spela fosterföräldrar till hela världen.Lilleputtalandet Sverige ska som vanligt lösa all världens elände trots sina egna ekonomiska problem.Helt otroligt.

Pelle

Johan Kraft sa...

Om du har en dotter, är hennes frihet/säkerhet säkert större i Vellinge än i Malmö.