tisdag 26 januari 2010

Är Reinfeldt & Co panikslagna?

Efter dagens debattartikel i DN känns det som att Reinfeldt & Co är panikslagna.

De anklagar i debattartikeln oss för att glömma bort dem som är yngre än 58 år som saknar arbetsförmåga och att vissa av inom den gruppen skulle få lägre ersättning med vårt förslag.

-”Det är en vantolkning av den rödgröna överenskommelsen. Vårt förslag innebär självklart inte att människor som har en stadigvarande nedsatt arbetsförmåga under 58 år kommer att få sänkt ersättning” säger Veronica Palm, vår talesperson i frågan.

Själv tycker jag att vi ska plocka bort den där absoluta gränsen på 58 år . Det blir mycket enklare och tar bort ett av argumenten som Reinfeldt har.

Jag anser att allt skall göras och stödjas till ett arbete men om det inte går då kan det i sista hand bli fråga om en tidigare pension oavsett ålder.

Trots att 50 000 människor som nu utförsäkras till en osäker framtid frågar vad som skall hända med dem svarar inte Fredrik Reinfeldt och Christina Husmark Persson dem.

De två förövarna ägnar istället tid med att vantolka vårt förslag i syfte att skrämma sjuka.

Fritt ur hjärtat, Veronica Palm och Ett hjärta rött är några av många som skriver med empati om alla dem som har råkat illa ut pga den förda politiken.

1 kommentar:

edin_linnea sa...

Läs Forskning & Framstegs chefredaktör Björn Fjæstads funderingar om när det egentligen är läge att gå i pension: http://bit.ly/c2rzLo