söndag 3 januari 2010

Klimatpolitik och Sverigedemokraterna.


I opinionsundersökning efter opinionsundersökning visar siffror att Sverigedemokraterna har stor möjlighet att komma in i riksdagen. Det är surt tycker jag men inte anledning att defaistiskt lägga sig platt till marken. Att tiga ihjäl dem hjälper inte, att slå på invandrarfientligheten hjälper inte - de samlar folk som just tycker så. Deras akilleshäl måste vara i politikens vardagsfrågor. Så låt oss därför granska just det.

Först ut är SD:s miljö- och klimatpolitik.

Sd har total blindhet inför en av vår tids största utmaningar - klimatet och global uppvärmning. De ser den inte och har överhuvudtaget inte formulerat den. Ingenstans i deras dokumentation står det om vad som behöver göras. Där finns bara ett antal floskler staplade på varandra. De refererar till att deras miljögrupp ska formulera något. Där har SD ingen politik. Björn Söder som är partisekreterare har tvärtemot uttalat sitt stöd för klimatskeptikerna.


SD säger på sin hemsida att det övergripande målet är att skapa ett välmående samhälle utan att med ett ord nämna klimatets betydelse för det välmående samhället. Det är som att de även när det gäller detta tror att den isolationspolitik som de förespråkar skall rädda Sverige från den globala uppvärmningen. Anledningen till att inte använda olja är inte av omsorg för det uthålliga samhället utan för att inte gynna diktaturer.

De anser att folkomröstningen 1980 om kärnkraften är överspelad. De har ingen oro över att avfallet idag inte har någon säkerställd förvaringen. Att inte veta vad man ska göra av avfallet är kanske det största hotet mot svenskheten, men det inser de inte. Sverigedemokrater har inte tillräckligt med fantasi för att inse hotet. De vill också förstatliga distrubitionen av el.

De vill sänka bensinskatten enligt Jimmie Åkesson. Sverigedemokraterna hyllar motorsporten bland sporter vilket naturligtvis är orsak till att inte ha någon politik inom miljöområdet. De vill förmodligen inte stöta sig med de motorintresserade väljarna.
Transportproblem och kostnader i glesbygd väger tyngre än den klimatpåverkan som transporterna kan medföra. De har inte heller något utsläppsmål som övriga partier i riksdagen har.


Kort sagt inom detta område har inte Sverigedemokraterna någon politik. Återstår att se om de formulerar en sådan innan valet.

2 kommentarer:

Illwill sa...

Jag sökte just snabbt för att få veta var SD låg när det gällde klimatpolitiken, just för att de inte står och skriker om det konstant som 7-klövern.

Då jag är utbildad inom naturvetenskap och har kunskap om det hela så kan jag inte rösta på ett parti som tror att koldioxid påverkar naturen negativt, så din lilla text hjälpte mig faktiskt.

Nu hade jag ju tänkt rösta på SD ändå, då 7-klövern gör allt de kan för att förstöra landet, men jag finner det väldigt positivt att det finns ett parti som faktiskt lyssnar på forskare och inte på "statistik-forskare".

Kemister och fysiker har en åsikt om "klimathotet", PK (7-klövern/journalister) har en annan. Den dagen jag lyssnar på Al Gore och Anders Carlgren över valfri person från listan nedan, det är den dagen jag hoppar från en bro.

Jag ska söka vidare ändå såklart, då Socialbidragsdemokrater konstant ljuger, men jag hoppas att du har rätt och att SD har insett vad "klimathotet" handlar om.

Tack.

http://www.copenhagenclimatechallenge.org/index.php?option=com_content&view=article&id=64

Anonym sa...

Nej, det är jag som ska säga tack. Tack till Tomas som belyser ett solklart problem med SD som ett miljöparti och ytterligare ett tack till Illwill som tydligt belyser den ignoranta väljarbasen.