fredag 22 januari 2010

Moderaterna fuskredovisar.

DN-debatt skriver idag Fredrik Reinfeldt och hans vapendragare Boråsaren Per Schlingman en artikel som är fylld av snömos. Det är en artikel fyllt med ingenting.

Är det på fuskredovisning av sin politik som strategin att vinna valet är uppbyggd på är jag inte orolig.
Titeln är att ”höjda löner behövs om vi ska klara välfärden” men den innehåller enbart gammalt snömos som att mer av jobbskatteavdrag och mer av privatisering kommer att ge mer i plånboken. Dvs. de lovar mer av orättvisor som ställer grupp mot grupp. De uppmanar offentlig arbetsgivare att lyssna mer på personalen underförstått att det gör privata arbetsgivare. Det finns säker de som lyssnar men det finns alltför många privata som inte lyssnar. De har konsekvent minskat fackets inflytande på arbetsmarknaden och därmed har arbetsgivaren fått fördelar. Trots det uppmanar M nu facken att kämpa för lönerna inom den svenska modellens ram.

I artikeln hävdar de vidare att barngrupper inom förskolan ska ha en personaltäthet som är så stor att alla barn ses. Vad är det för snömos, hur stor är personaltätheten så att alla barn syns. De svarar de inte på.

Överhuvudtaget finns inga svar i artikeln. De talar inte heller för resten av allianspartierna utan enbart för Moderaterna. Vi kommer inför valet att se ett antal sådana här utspel från respektive parti. Igår var det Centerpartiet som ville privatisera Arbetsförmedlingen samt Moderaterna som helt plötsligt ville kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser.

Visar detta på regeringsduglighet?

S-buzz, Alliansfritt Sverige och Kent Persson(M) är några bloggare av många som har åsikter om arbetslöshetsalliansen.

Inga kommentarer: